Ξεκινούν μετά από ενάμιση χρόνο, λόγω πανδημίας σήμερα τα δια ζώσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η επιστροφή στα αμφιθέατρα προϋποθέτει αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με ελέγχους που θα γίνονται ύστερα από τις προετοιμασίες που έγιναν από την πρυτανική αρχή το περασμένο διάστημα. 

Πιο συγκεκριμένα 60 επιστάτες ελέγχουν αν οι φοιτητές που προσέρχονται στις σχολές διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό ράπιντ τεστ καθώς και σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ακαδημαϊκή ταυτότητα ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Και τα δύο έγγραφα θα πρέπει να επιδεικνύονται σε πιθανό έλεγχο από το εντεταλμένο προσωπικό του ιδρύματος, στο οποίο έχουν ανατεθεί καθήκοντα ελέγχου. Ειδικότερα, οι φοιτητές οφείλουν να τοποθετούν τα δύο έγγραφα πάνω στο έδρανο σε εμφανές σημείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εντός αιθουσών και εργαστηρίων, όπου πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχει εμβολιαστεί το 92% του εκπαιδευτικού προσωπικού, το 82% του διοικητικού προσωπικού και το 70% των φοιτητών (πλην των πρωτοετών).

Η ανάρτηση του πρύτανη

Ο πρύτανης του ιδρύματος Χρήστος Μπούρας έκανε την παρακάτω ανάρτηση: "Ανοίγουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Πανεπιστήμιο Πατρών σε όλες τις Πανεπιστημιουπόλεις μας! Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες. Αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε! Υποδεχόμαστε τους φοιτητές μας. Ειδικά τους πρωτοετείς και τους δευτεροετείς μας!

Δείχνουμε όλοι μας το πιστοποιητικό της εμβολιαστικής μας κατάστασης, στους επόπτες που θα μας το ζητούν!  Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, φοράμε μάσκα και πάμε Πανεπιστήμιο!Είναι το κλειδί για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο!".