Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις.

Με μπαράζ αγωγών και αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Με αποφάσεις «κατά παραγγελία» από τα δικαστήρια η απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται «παράνομα και καταχρηστικά» όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια.

Όμως η πολιτική που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού. Το «χαστούκι» της συμμετοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούμε αυτές τις μεθοδεύσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να φιμώσουν τους δασκάλους των παιδιών μας. Δεν θα ανεχτούμε να στοιβάζονται τα παιδιά μας, και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, σε τμήματα ακόμα και των 28 μαθητών επειδή η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών. Αυτό το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους δασκάλους τους.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της. Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων.

Η συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών την Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στην πλατεία Γεωργίου, στις 10.00 πμ.


Στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα κριθεί το δίκιο, θα δυναμώσει ο αγώνας για την ολόπλευρη μόρφωση μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Στην αλληλεγγύη και στο συντονισμό των σωματείων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης θα ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.