Η καραντίνα μας έκλεισε μέσα στο σπίτι, αλλά το θετικό είναι ότι μέσα από αυτή αναδείχτηκε το ταλέντο που μπορεί να έχουμε σε κάποιους τομείς, με τους οποίους δεν είχαμε πότε ασχοληθεί ιδιαίτερα.  

Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία των δύο βίντεο κλιπ που το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί αρκετές κοινοποιήσεις και δεκάδες σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου και του youtube.

Πρόκειται για δύο βίντεο κλιπ που έχουν πρωταγωνιστές δύο παιδάκια, την Ειρήνη και τον Παναγιώτη. Η Ειρήνη τραγουδάει με περίσσια χάρη το κλασικό λαϊκό τραγούδι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου το «Όνειρο απατηλό» και ο Παναγιώτης μία τις αγαπημένες επιτυχίες του σύγχρονου ελαφρολαϊκού, την «Αθήνα» του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Τα δύο αυτά παιδάκια είναι μόλις 10 ετών και τυγχάνει να είναι αδελφάκια και μάλιστα δίδυμα που φέτος πηγαίνουν στην δ’ τάξη του δημοτικού. Τα βίντεο με τα δυο αδελφάκια κάνουν από μόνα τους αίσθηση, βλέποντας κανείς δύο μικρά παιδιά να τραγουδούν με άνεση κα με στυλ.


Όνειρο Απατηλό- Ειρήνη Πούτου (Oneiro Apatilo-Eirini Poutou)

Τα αδελφάκια λοιπόν αυτά είναι παιδιά του μουσικού Σωτήρη Πούτου και της τραγουδίστριας Μαίρης Χριστοπούλου. Πρόκειται για ένα από τα γνωστά μουσικά ζευγάρια της Πάτρας που παλιότερα τραγουδούσαν σε διάφορα μαγαζιά και στέκια της πόλης και ειδικότερα στη "Ζαϊρα", όπου ο Σωτήρης Πούτος είναι ο μαέστρος του αγαπημένου καταστήματος που φημίζεται για τις live βραδιές του.

Η μουσική κληρονομιά που έχουν πίσω τους τα δύο αυτά αδελφάκια έρχεται να επιβεβαιωθεί από το ότι ο παππούς τους και πατέρας της Μαίρης Χριστοπούλου, είναι ο γνωστούς σε όλους όσους ασχολούνται με τα μουσικά δρώμενα της Πάτρας, ο μουσικός και μαέστρος της δημοτικής μπάντας, Βασίλης Χριστόπουλος.

Οι γονείς βέβαια των δύο παιδιών μπορεί να αγαπούν τη μουσική όμως η επιστήμη που έχουν σπουδάσει είναι η φυσική, με τη μητέρα τους να έχει  προσληφθεί φέτος σε σχολείο της Ζακύνθου, κάνοντας καθημερινά το ταξίδι Πάτρα – Ζάκυνθος. Αντίθετα ο σύζυγος της φέτος που ανοίγει κανονικά η "Ζαϊρα" θα συνεχίσει να εργάζεται εκεί ως μουσικός. 


Παναγιώτης Πούτος - Αθήνα μου_Panagiotis Poutos -Athina mou

Πώς προέκυψε όμως το τραγούδι για τα δυο τους παιδιά; Ας μας τα πει η μητέρα τους. «Βρισκόμασταν σε περίοδο καραντίνας. Στην Ειρήνη είχε κολλήσει το τραγούδι «Όνειρο απατηλό» που είχε ακούσει από την ταινία για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. 

Ένα βράδυ στο σπίτι, εκεί που καθόμασταν και έπαιζε ο άνδρας μου με την κιθάρα, έχοντας μαζί του τον φίλο μας Άκη Χατζημικέ, η Ειρήνη τραγούδησε τους στίχους του τραγουδιού αυτού.

Μας άρεσε και ο Άκης έριξε την ιδέα να το γυρίσουμε να το ηχογραφήσουμε στο στούντιο (ο άνδρας μου διαθέτει δικό του στο σπίτι )και να το γυρίσουμε σε βίντεο κλιπ. Έτσι και προέκυψε το βίντεο κλιπ της Ειρήνης. Ήταν καθαρά ζήτημα καραντίνας, τότε που είχαμε άπλετο χρόνο.

Στη συνέχεια για να μην αφήσουμε τον Παναγιώτη με το παράπονο κάναμε και για αυτόν την ίδια δουλειά, με την διαφορά ότι τραγούδησε το δικό του αγαπημένο τραγούδι, σε ένα διαφορετικό βίντεο κλιπ».

Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και τα δύο παιδιά δεν είχαν ασχοληθεί μέχρι τότε ποτέ τους με το τραγούδι, δηλαδή δεν έχουν κάνει μαθήματα αρμονίας και φωνητικής, ούτε κάποιου μουσικού οργάνου. Όμως φαίνεται ότι το έχουν στο αίμα τους…