Σε ένα μαγικό τόπο, στους καταρράκτες της Άνω Βλασίας, αναβίωσε η μάχη της Βλασίας (3-4 Ιουλίου 1827) στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με φόντο τους καταρράκτες του Ταξιάρχη, Έλληνες και Τούρκοι έδωσαν σκληρές μάχες που σήμερα αναβιωτές την αποτύπωσαν με εξαιρετικά ρεαλιστικό τρόπο, προσφέροντας εικόνες βγαλμένες από την ένδοξη ιστορία μας .

Για την αναβίωση των γεγονότων συνεργάστηκαν, μέλη του θεατρικού ομίλου "Πάνος Μίχος", ο Σύλλογος Λυκούριας, ο Σύλλογος Κερτεζιτών, ο Σύλλογος Κλειτορίας, ο Ορειβατικός Κλειτορίας και η Στέγη Καλαβρυτινών Πάτρας, ενώ παραβρέθηκαν και μέλη του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.

Παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής (ΝΔ) και Κώστας Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Μαγκαφάς, Ανδρέας Ζυγούρας, Βάσω Παπουτσή και Ευθύμιος Τζόβολος (που είχε και την ευθύνη της αναβίωσης), ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης, ο Διευθυντής γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ Χρίστου Δήμα, κος Δρίτσας, ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Λυκούριας και από την Στέγη Καλαβρυτινών Πάτρας με την εκδήλωση να κλείνει με πλούσιο γεύμα προσφορά της ξενοδοχειακής επιχείρησης "Μικρή Αρχόντισσα".


(κείμενο – φωτογραφίες kalavrytanews.com).