Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας για την μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου που στο βιβλίο για την ζωή της αποκάλυψε τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, αλλά και την κακοποίηση που βίωσε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Ο πατέρας ήταν ένας σκληρός άνθρωπος, ψαράς στο επάγγελμα, ενώ η οικογένεια της ήταν το ίδιο σκληρή με τη μητέρα της Μαρίας να γνωρίζει αυτό που περνούσε η κόρη της.

Ανάμεσα σε αυτούς που σοκαρίστηκαν από τα όσα αποκάλυψε η πρωταθλήτρια ο προπονητής της Γιώργος Μιχαλόπουλος ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» όπου τόνισε ότι η μάνα της γνώριζε.

 «Στις προπονήσεις η Μαρία ήταν πάντα προβληματισμένη, δεν έλεγε όμως τίποτα και τώρα που μίλησε με συγκλόνισε», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Πρώτη φορά πριν λίγες μέρες μου είπε πως στα 14 είχε φύγει από το σπίτι μια βδομάδα και κοιμόταν σε παγκάκι, την βρήκε η αστυνομία και πήγε εκείνος και την πήρε», περιγράφει.

Η Μαρία Πολύζου είναι πρώτη Ελληνίδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας σε Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Σε λίγες μέρες η δύσκολη ιστορία της ζωής της θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο με τίτλο «Μην τα παρατάς».