Σημαντικές ελλείψεις έχει η αστυνομία σε έμψυχο δυναμικό και τα κενά αυτά είναι εμφανή σε μεγάλο βαθμό τις ημέρες που η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή εξαιτίας κινητοποιήσεων ή εκδηλώσεων που τυγχάνει να γίνονται την ίδια μέρα.

Οι κινητοποιήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα είναι σε καθημερινή βάση πλέον. Πότε οι αντιεμβολιαστές, πότε οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πότε άλλου είδους εκδηλώσεων για τις οποίες η αστυνομία θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Όπως για παράδειγμα ποδοσφαιρικοί αγώνες ή αθλητικές συναντήσεις. Στο ματς της Παναχαϊκής με το Αιγάλεω που έγινε την περασμένη εβδομάδα, η φιλοξενούμενη ομάδα είχε φέρει κόσμο μαζί της στην Πάτρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να είναι σε επιφυλακή και είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε ενίσχυση από διμοιρία ΜΑΤ που ήρθε από την Ηλεία στην Πάτρα για να καλύψει τις ανάγκες.

Οι ανάγκες αυτές έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό για την αστυνομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους ελέγχους και τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να γίνονται.

Κατά συνέπεια έχουν φανεί ακόμα περισσότερο τα κενά, τη στιγμή που η παραβατικότητα παραμένει σε έξαρση, με την τοπική κοινωνία της Πάτρας να ζητάει μεγαλύτερη αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες στο κέντρο και στις γειτονιές της.

Προσθέστε σε όλα αυτά τα περιστατικά που γίνονται κάθε τόσο με «άρωμα» νύχτας και τα οποία έχουν βγει ξανά στο προσκήνιο, την αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών του ΠΟΚ που «φουντώνει» και αρκετές ακόμα πτυχές της καθημερινότητας που έχουν ανάγκη από την παρουσία της αστυνομίας.

Όμως τα κενά είναι πολλά και θα πρέπει άμεσα να καλυφτούν. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει και το ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων με τους "παλιούς" να αποχωρούν και τις θέσεις τους να αντικατασταθούν.

Πάνω σε αυτό μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται τουλάχιστον 30 αστυνομικοί να έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Άρα τα κενά, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.