Με την συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης της εξαρθρώθηκε μια σπείρα εννέα Ελλήνων που είχαν διαπράξει μία ληστεία και 22 κλοπές στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Δύο από τα μέλη της έχουν ήδη συλληφθεί για άλλα αδικήματα και βρίσκονται στην φυλακή.

Οι δράστες ηλικίας 19 ως 37 χρόνων ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφαλείας Κορίνθου και αποκαλύφθηκε ότι στις 20 Οκτωβρίου 2020 είχαν εισβάλει στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στα Μέγαρα, την ακινητοποίησαν χτυπώντας την και της άρπαξαν τις οικονομίες της ύψους 5.000 ευρώ. Από τότε και ως πριν από λίγες ημέρες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει 15 διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε σπίτια και καταστήματα στο Ναύπλιο και περιοχές της Κορινθίας, απ' όπου είχαν κλέψει δύο οχήματα και δύο μοτοσικλέτες τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως αναφέρει το protothema.

Η λεία της σπείρας από τις διαρρήξεις ξεπερνούσε σε αξία τα 176.000 ευρώ και περιλάμβανε μετρητά, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές και ένα χρηματοκιβώτιο. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.