Το κέφι και η αγάπη της Έφης Θώδη για το παραδοσιακό τραγούδι, είναι ανεξάντλητα.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για το αν πιέστηκε με τον εγκλεισμό λόγω πανδημίας, για το αν δυσκολεύτηκε οικονομικά, αλλά και για τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της.

-Ένα από τα νέα σας τραγούδια, το «Θα πάρω τα βουνά», μας λέει ότι δεν μένετε ούτε μια στιγμή σε αυτήν την καραντίνα. Νιώσατε να πιέζεστε με τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας;

Αρχικά να σας πω, πως όταν λέω αυτό το τραγούδι, γίνεται χαμός. Το τραγουδάνε μαζί μου όλοι από κάτω. Όσον αφορά την καραντίνα, την πέρασα κι εγώ μέσα στο σπίτι, αφού δεν γινόταν αλλιώς. Δύσκολη περίοδος χωρίς τη δουλειά μας και την ελευθερία μας. Ευτυχώς μένω με τον γιο μου, οπότε είχα παρεούλα και είναι πολύ σημαντικό.

-Οικονομικά δυσκολευτήκατε λόγω όλης αυτής της κατάστασης;

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκα οικονομικά, γιατί φρόντισα και έχω κάνει το κουμάντο μου. Έχω κάποια ακίνητα, τα οποία νοικιάζω και σε αυτό το κομμάτι είμαι εξασφαλισμένη. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν έχω οικονομική ανασφάλεια. Ωστόσο, δεν μου αρκεί αυτό. Δεν μπορώ να κάθομαι, θέλω να πηγαίνω να τραγουδάω και να είμαι ενεργή. Νιώθω ότι έχω ακόμα πάρα πολλά να δώσω.

-Είχατε ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς χάσατε τη μητέρα σας…

Αυτή ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο για εμένα, γιατί χάθηκε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από τη ζωή μου, το στήριγμά μου, η παρέα μου, η παρηγοριά μου, η μανούλα μου…

-Έφυγε ξαφνικά ή ήταν κάτι που το περιμένατε;

Όλα ξεκίνησαν από όταν έκανε το εμβόλιο και μετά. Την πήρε η κάτω βόλτα. Δεν αληθεύουν αυτά που γράφτηκαν, ότι έφυγε από κορονοϊό.

-Έχει γραφτεί ότι η σχέση σας με τη μητέρα σας πέρασε από διάφορα στάδια…

Δεν ισχύει αυτό. Πάντα είχαμε καλές σχέσεις με τη μητέρα μου. Μπορεί διάφοροι να μας βάζανε λόγια, αλλά εμείς είχαμε πάντα μεγάλο δέσιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αδέρφια μου. Αγαπιόμαστε και είμαστε μια γροθιά.

Πηγή: Λοιπόν