To Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει σε ανακοίνωση:

Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή και μετά από αναβολή, το αίτημα των νόθων και απαξιωμένων ανθρώπων της ΓΣΕΕ στην Πάτρα, για διορισμό προσωρινής Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Μάλιστα, απαίτησαν από το δικαστήριο να εκδώσει σήμερα Προσωρινή Διαταγή για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης με στόχο να ακυρώσουν τη Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του ΕΚΠ που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Οκτώβρη. Το δικαστήριο, απέρριψε το αίτημά τους για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής με στόχο την ακύρωση της μεθαυριανής Γενικής Συνέλευσης.  

Εκεί έχει φτάσει η κατρακύλα τους! Επιτίθενται με νομικά μέσα και δικαστήρια ενάντια στις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων και των εκλεγμένων συνδικαλιστών, των εκατοντάδων αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που έχουν νόμιμα εκλεγεί από τα σωματεία τους. Όταν, πραγματοποιούν αυτοί εκφυλισμένες συλλογικές διαδικασίες, μακριά από τους εργαζόμενους και με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων για να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, τότε δεν τρέχει τίποτα… Όμως φοβούνται σαν ο «διάολος το λιβάνι» όταν πρόκειται για δημοκρατικές, μαζικές διαδικασίες, με ουσιαστική συζήτηση και στις οποίες συμμετέχουν πραγματικοί εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν και τον πρώτο λόγο για όλα όσα αφορούν τη συνδικαλιστική τους οργάνωση.

Για ακόμη μία φορά, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ πήραν την απάντησή τους από δεκάδες αγωνιστές συνδικαλιστές και εργαζόμενους της Πάτρας που για ακόμη μια φορά βρέθηκαν στο πλευρό της Διοίκησης του ΕΚΠ.

Δεν κάνουμε πίσω! Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του ΕΚΠ, της ίδιας της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΕΚ. Να υπερασπιστούν και να στηρίξουν μια Διοίκηση που βρέθηκε μετά από δεκαετίες στο τιμόνι του ΕΚ και πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς της εργατικής τάξης της πόλης μας, πάλεψε μαζί με το λαό της Πάτρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. 

Με αισιοδοξία και δύναμη προχωράμε μπροστά! Προετοιμάζουμε τις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Οκτώβρη 2021, και ώρα 6:00μμ, στο  Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. 

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους των Σωματείων της Δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας να δώσουν απάντηση σε όλους αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα και τα προβλήματα των εργαζομένων, δίνοντας μαζικά το παρόν στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής, να πάρουν μέρος στη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων της πόλης μας, να μεταφέρουν την πείρα από την οργάνωση των αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα σε χώρους δουλειάς και κλάδους.

Με αισιοδοξία προχωράμε σε ένα Συνέδριο με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων, που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές από δεκάδες σωματεία της δύναμης του ΕΚΠ.

Ενός Συνεδρίου που μπορεί μέσα από τις εργασίες του να δώσει δύναμη και ελπίδα στην εργατική τάξη της Πάτρας για να οργανωθούν νέοι μαζικοί και ελπιδοφόροι αγώνες το επόμενο διάστημα, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη και όλοι οι άλλοι αντεργατικοί νόμοι, για να δυναμώσουν οι αγώνες της τάξης μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.