"Η διεθνής κοινότητα επαγγελματιών υγείας, και δη ψυχικής υγείας, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (Κυριακή 10 Οκτωβρίου), αποδίδοντας τιμή στους ασθενείς που βιώνουν έντονες συναισθηματικές διαταραχές και διαταραχές σκέψης, αλλά και στους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την επαγγελματική τους ζωή στην διάγνωση και αποκατάσταση αυτών των ασθενών.

Η Διοίκηση της 6ηςΥΠΕ στηρίζει και συμπαρίσταται τόσο στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, όσο και στο επιστημονικό προσωπικό που τους περιθάλπτει με τη λειτουργία νέων ψυχιατρικών δομών στις περιοχές ευθύνης μας.

Κατά τους μήνες που προηγήθηκαν, με πρωτοβουλία της Διοίκησής μας τέθηκε σε λειτουργία το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών και εφήβων που πάσχουν από σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, αποφεύγοντας έτσι τη διακομιδή τους σε αντίστοιχες δομές των Αθηνών. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε με νομοθετική ρύθμιση η υπαγωγή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων στο Π.Γ.Ν.Ι. με σκοπό την πληρέστερη παροχή ψυχικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της ευρύτερη περιοχής των Ιωαννίνων. Επιπλέον, βρίσκονται στο τελικό στάδιο υπουργικής απόφασης ΦΕΚ σύστασης Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κατόπιν πρωτοβουλίας της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Οι ψυχικές παθήσεις και η ανάγκη αποκατάστασής τους ανοίγουν δρόμους για την ανάδειξη ερευνητικών πεδίων, ενώ η εμβάθυνσή τους μας επιτρέπει να γνωρίσουμε περισσότερο τις ψυχές και τις σκέψεις των ατόμων που νοσούν. Μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που παλεύουν, μεταξύ ενός ρεαλιστικού και ενός φανταστικού κόσμου, να ορθοποδήσουν νοητικά και να διατηρήσουν ισορροπίες, ψυχικά.

Για όλους αυτούς που είναι τόσο «διαφορετικοί», αλλά και τόσο «ξεχωριστοί», ας γίνει η ημέρα αυτή εφαλτήριο για την έναρξη έργων και δράσεων που θα σηματοδοτήσουν την εξέλιξή τους σε υγειονομικό επίπεδο" άναφέρει στο μήνυμά του ο Γιάννης Καρβέλης.