Εμμένει στις θέσεις του ο αστυνομικός, αρνητής του εμβολίου, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα έπειτα από ΕΔΕ για όσα αναρτούσε σε βίντεο στο YouTube.

Ο «Τηλέμαχος» όπως παρουσιάζεται στα βίντεο του, αναφέρθηκε σε ανάρτηση από τις 4 Αυγούστου, στην οποίο όπως είπε απαντούσε «στα ψέμματα» τηλεοπτικού σταθμού και όπου όπως λέει, ανέφερε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει, από ότι να νικήσω.

«Αλλά αυτή η μάχη είναι επιλογή μου» είπε ο αστυνομικός που παρά τη διαθεσιμότητά του και επέμεινε: «Δεν θα ανακαλέσω τίποτα από όσα είπα».

«Ο αγώνας συνεχίζει μέχρι δικαίωσης ή μέχρι τελικής πτώσεως. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μετράει τόσο πολύ, αυτό που μετράει είναι να κάνουμε αυτό που θεωρούμε μέρος της κουλτούρας μας και μέρος αυτών που διδαχθήκαμε από τους πρόγονούς μας» είπε κλείνοντας το βίντεο του ο αστυνομικός.

Με βάση το πόρισμα μίας από τις ΕΔΕ, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επιβλήθηκε σε βάρος του αστυνομικού το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, το συγκεκριμένο υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπλέον, για λοιπά βίντεο-αναρτήσεις τού εν λόγω αστυνομικού οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που έχουν διαταχθεί βρίσκονται σε εξέλιξη.