Σε επιφυλακή βρίσκονται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Πατρέων και οι Αρχές, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην περιοχή.

Εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση εστάλη από το 112 το βράδυ της Τετάρτης στους πολίτες που κατοικούν και βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, με οδηγίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας «Αθήνα».

Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυηρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Καλούνται επίσης να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από ανέμους.


Καιρός

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (07-10-2021)
Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, καθώς και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.
3. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (08-10-2021)
α. Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.
β. Την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Δυτικές και Βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η κακοκαιρία “Αθηνά” έκανε την εμφάνιση της από το βράδυ της Τετάρτης στην Κέρκυρα με έντονες βροχοπτώσεις.Πτώσεις πετρών στο δρόμο μετά τον Ύψο που οδηγεί στο Μπαρμπάτι. Επίσης πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στον κεντρικό δρόμο του Ύψου.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός σήμερα Πέμπτη 7/10/21 θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, καθώς και η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.