Η Νότια Κορέα έχει εξασφαλίσει 20.000 δόσεις ενός πειραματικού αντιικού φαρμάκου που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Merck για τη αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ, καθώς και άλλες ασιατικές χώρες σπεύδουν να εξασφαλίσουν προμήθειες.

Η Merck ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια συμφωνία εφοδιασμού και αγοράς με τη Σιγκαπούρη, μετά την Αυστραλία, ενώ η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν και η Μαλαισία δήλωσαν ότι είναι σε συνομιλίες για να το αγοράσουν.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε χθες, ότι ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση ενός χαπιού της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Merck κατά της Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επόμενη αίτηση για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελπίδες για προστασία ενάντια στον κορωνοϊό

Το Molnupiravir, που ετοιμάζεται να γίνει το πρώτο αντιικό φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα κατά του κορωνοϊού, μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν μια σοβαρή μορφή της COVID-19.

Η Merck επιδιώκει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) για το χάπι της.

Η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει χορήγηση τεσσάρων χαπιών στους ασθενείς δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες.
Αγωγή για 40.000 ασθενείς στη Νότια Κορέα

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει ένα προϋπολογισμό που επαρκεί για τη θεραπευτική αγωγή περίπου 40.000 ανθρώπων και έχουμε υπογράψει συμφωνία προαγοράς 20.000 δόσεων», δήλωσε σήμερα ο Κιμ σε μια συνάντηση της επιτροπής για την απόκριση στην COVID-19.

Η Νότια Κορέα επιδιώκει επίσης να αγοράσει άλλα αντιικά φάρμακα, είπε.