Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή δύο χορωδιών της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», το παρελθόν Σάββατο στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα, πραγματοποίησε συνάντηση χορωδιών, η οποία ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα μεγάλο μας συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά] και το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» [Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου]. Οι χορωδίες ερμήνευσαν ένα πρόγραμμα εκλεκτών μελωδιών του τιμώμενου δημιουργού.

Πρόσθετα το βράδυ της παρελθούσης Κυριακής, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός των βραβείων του μουσικοπολιτιστικού περιοδικού: «ART & ART MAGAZINE» [εκδότης και Πρόεδρος, Νίκος Αμοργιανός], όπου βραβεύτηκαν προσωπικότητες, για την προσφορά τους στην Τέχνη, τον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Προσκλήθηκε και τιμήθηκε, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Μαέστρος Σταύρος Σολωμός, για την πολυετή προσφορά του στην χορωδιακή πράξη και τον Πολιτισμό γενικότερα, γεγονός που έχει αντανάκλαση στο διαχρονικό έργο της «Πολυφωνικής», αλλά και σε όλα μέλη του Οργανισμού.

Βραβεύτηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο τραγουδιστής λυράρης Βασίλης Σκουλάς, ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης, η παρουσιάστρια δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και ο Μαέστρος Ιωάννης Μακρής.

Η παρουσίαση των βραβείων έγινε από την δημοσιογράφο Ελένη Τσαγκά.