Χαμόγελα ελπίδας για την επιστροφή στην κανονικότητα φέρνουν στην εστίαση τα όσα έχουν αποφασίσει οι κυβερνώντες για τη μεγαλύτερη ελευθερία στους εμβολιασμένους, ακόμα και στους κλειστούς χώρους.

Ένα από τα βασικά αιτήματα που έχει ζητήσει η εστίαση από τη στιγμή που το μπλόκο για τους μη εμβολιασμένους για τους κλειστούς χώρους έχει τεθεί σε εφαρμογή είναι να παύσουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα που στην ουσία αφήνουν έκθετους τους επαγγελματίες.

Ποια είναι αυτά τα μέτρα που ισχύουν για τους κλειστούς χώρους; Απαγορευτικό για τους όρθιους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία σύγχυση που στην ουσία δεν έχει λόγο, ούτε και αιτία.

Απαγορευτικό για τον χορό, με αποτέλεσμα ο κόσμος που πηγαίνει στα κέντρα να μην μπορεί επί της ουσίας να διασκεδάσει παρά μόνο στο τραπέζι του, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους θαμώνες.

Οι αποστάσεις και ο περιορισμός των ατόμων στα τραπέζια. Πρόκειται για ένα μέτρο που σύμφωνα με τους επαγγελματίες, δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που στους κλειστούς χώρους υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι.

Οι αποστάσεις μειώνουν την χωρητικότητα του καταστήματος, ενώ ο περιορισμός των ατόμων στα τραπέζια φέρνουν σε δύσκολη θέση επαγγελματίες και υπαλλήλους των καταστημάτων.

Όλα αυτά εφόσον ισχύουν η κανονικότητα στην εστίαση δεν μπορεί να επιστρέψει. Ο κλάδος είναι αναγκασμένος με το μέτρο της εισόδου στους κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους να κάνει τον… χωροφύλακα, κοιτάζοντας το ποιος έχει πιστοποιητικό και ποιος όχι.

Οποιοδήποτε άλλο μέτρο για τους κλειστούς χώρους στερεί αυτή τη θυσία της εστίασης που αναγκαστικά χάνει ένα μεγάλο μέρος των πελατών της που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οπότε είναι καιρός να σταματήσουν όλα αυτά.

Άλλωστε, το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με την εστίαση. Έχει να κάνει και τα προνόμια των εμβολιασμένων που εδώ που τα λέμε με όλα αυτά τα μέτρα και αυτή την κατάσταση έχουν πάει στράφι. Μένει να ακούσουμε τις αποφάσεις του υπουργείου…