Η περιοχή είναι προστατευόμενη, στην παραλία συχνάζουν δεκάδες λουόμενοι ακόμα και στις μέρες που το καλοκαίρι έχει τελειώσει, όμως όλα αυτά φαίνεται ότι δεν εμποδίζουν ορισμένους να κάνουν βόλτες με το τζιπ τους και να κατεβαίνουν με αυτό δίπλα στην θάλασσα.  

Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Πού αλλού; Στην παραλία της Καλόγριας. Τα τζιπ δεν είναι ότι απλά κατεβαίνουν στην παραλία και οργώνουν τους αμμοθίνες, αλλά περνούν και με ιλιγγιώδη ταχύτητα, λες και βρίσκονται σε εθνικό δρόμο.  

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς για το όλο φαινόμενο στη συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετές. Τα βίντεο όμως που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και εξασφάλισε το patrasevents.gr έρχονται για να αποτυπώσουν την αλήθεια.

Θυμίζουμε ότι σε σημεία της τεράστιας αυτής παραλίας οι χελώνες καρέτα – καρέτα έφτιαχναν κατά τη διάρκεια της περιόδου της ωοτοκίας τις φωλιές τους και αφήναν τα αβγά τους. Θυμίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην παραλία υπήρχαν (και ίσως να υπάρχουν ακόμα) μικρά παιδιά που έπαιζαν με την άμμο.


Καλόγρια - Τζιπ περνά μέσα από λουόμενους

Όμως φαίνεται ότι τόσο στο δάσος της Στροφυλιάς που είναι μέσα στο δίκτυο της προστατευόμενης περιοχής, όσο και στην παραλία της Καλόγριας που όλοι έχουμε συνδυάσει με τις πιο ξένοιαστες καλοκαιρινές μας στιγμές, βασιλεύει η αναρχία και ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς για αυτή την κατάσταση και αν υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο για να προστατευθεί και να φυλαχθεί ουσιαστικά τόσο η παραλία, όσο και η περιοχή που αποτελεί έναν εθνικό πλούτο και έναν οικολογικό θησαυρό για την Δυτική Ελλάδα. 

Δείτε τα βίντεο:


Τζιπ "κόβουν" βόλτες στην παραλία της Καλόγριας