"Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ένα σύνθημα δονούσε τους δρόμους κάθε πόλης, τις γειτονιές, τις σχολές μας! "Μία είναι η απόφαση: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή". Δεκάδες χιλιάδες νέοι, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα και στην Πάτρα απαιτώντας την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής! Η αποφασιστική στάση των φοιτητικών συλλόγων και των σωματείων έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, να βγουν στην επιφάνεια οι σχέσεις της με μεγαλοεπιχειρηματίες, με τους εφοπλιστές, να καταδικαστεί η ηγεσία της.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στο φασισμό συνεχίζεται! Με τους ναζί δεν ξεμπερδεύεις με μια καταδικαστική απόφαση από το αστικό δικαστήριο.

Αυτό αποδεικνύουν οι θρασύδειλες, δολοφονικές επιθέσεις φασιστών που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα. Τα κρούσματα είναι πολλά:

Στη Θεσσαλονίκη: 

  • Απέναντι σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, μαθητών του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με την κάλυψη της διεύθυνσης του σχολείου.
  • Απέναντι σε αγωνιστές κομμουνιστές με μαχαίρια και τέιζερ.

Στην Αθήνα: 

  • Απέναντι σε μέλη του ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ! 

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Χαρακτηριστικό σε όλες τις παραπάνω επιθέσεις είναι ότι οι φασίστες είχαν την ανοχή και την κάλυψη από τις δυνάμεις καταστολής και την αστυνομία. Άλλωστε οι σχέσεις διάφορων φασιστικών ομάδων με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι γνωστές, όπως και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των ΜΜΕ που έδειξαν ανοχή στην προπαγάνδα και τη δράση αυτών των ομάδων! 

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο των φασιστών στις σχολές και τα σχολεία. Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μας θέλουν φοβισμένους. Κάνουν τις πλάτες σε κάθε ευκαιρία στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, δρουν θρασύδειλα ενάντια στο οργανωμένο κίνημα. Για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα. Θέλουν τους φοιτητές, του μαθητές και τους εργαζόμενους φοβισμένους και απομονωμένους για να κάνουν εύκολα τη βρωμοδουλειά τους τα αφεντικά των φασιστοειδών. 

Οι προσπάθειες διαφόρων τέτοιων ομάδων να εμφανιστούν ξανά θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από όλο το λαό! Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Ο λαός και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται. Είναι γνωστό άλλωστε πως στην Πάτρα, η προσπάθεια του κράτους να καταδικάσει τον αγωνιστή δήμαρχο της Πάτρας επειδή δεν έδωσε χώρο στην Χρυσή Αυγή προεκλογικά, έπεσε στο κενό, με την καθοριστική παρέμβαση των εργαζόμενων και του λαού της πόλης!

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, τους φοιτητές και τους αγώνες μας!

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν σε συναυλία και συλλαλητήριο την Πέμπτη 7/10 στις 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου!" αναφέρει η ανακοίνωση.