Όχι δεν είναι Fake News
Στη Μουσική!!!!
Άλλος ένας T-Dj
Ο Βασίλης Νότης ασχολείται με τη μουσική από μικρός. Η επαφή του με τις πίστες χορού αρχίζει με τα ποπ συγκροτήματα των μαθητικών και πρώτων φοιτητικών χρόνων στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια περνάει και σε άλλα είδη μουσικής ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως οικονομολόγος δεν θα σταθεί εμπόδιο για τις παράλληλες δραστηριότητές του στη μουσική. Αρχίζει μαθήματα κιθάρας φλαμένκο στο Παρίσι και τα συνεχίζει στη Γενεύη. Στο Παρίσι έρχεται επίσης σε μια πρώτη επαφή με το τάγκο στο θρυλικό Trottoirs de Buenos Aires.
Ο ήχος του τάγκο γίνεται ακόμη πιο οικείος χάρη στις αυθεντικές ζωντανές εκτελέσεις που παρακολουθεί εκεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αρχίζει όμως να προσεγγίζει τη μουσική του τάγκο από μια διαφορετική οπτική γωνιά όταν κάποια στιγμή το τάγκο ως χορός μπαίνει και στη δική του καθημερινότητα. Εδώ και μια δεκαετία περίπου ασχολείται συστηματικά με το τάγκο αρχικά ως μαθητής χορού, στη συνέχεια ως DJ και πρόσφατα ως τραγουδιστής-κιθαρίστας.
Δραστηριοποιείται κυρίως στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη αλλά από το 2018 και μετά επίσης στο Μπουένος Άιρες και στο Μοντεβιδέο, όπου και παραμένει για δύο περίπου μήνες κάθε χρόνο. Τον έχουν επίσης καλέσει σε μιλόγκας, φεστιβάλ, μαραθώνιους και σε άλλες χώρες του εξωτερικού όπως η Κύπρος, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γεωργία, η Ουκρανία, και η Βουλγαρία.
Στο Μπουένος Άιρες έχει βάλει μουσική σε αρκετές αίθουσες με διαφορετικό κοινό, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις πιο γνωστές όπως το Salón Canning (Milonga Parakultural), η Villa Malcolm (El Motivo), το Salón Gricel (Sueño Porteño) και το Obelisco Tango (βραδιά μιλόγκα με την Orquesta Romántica Milonguera). Ήταν επίσης στην κονσόλα του ήχου αρκετές φορές σε μια ιστορική μιλόγκα του Μπουένος Άιρες, την Milonga Placita del Pañuelo Blanco, που γίνεται κάθε Κυριακή στην Plaza Dorrego του San Telmo.
Στο Μοντεβιδέο είναι καλεσμένος κάθε χρόνο σε μια από τις πιο γνωστές μιλόγκας της πόλης, την Milonga El Chamuyo. Το ίδιο επίσης και στην ιδιαίτερα δημοφιλή Milonga Callejera που γίνεται τις Τετάρτες στην Plaza Seregni. Το 2020 ήταν και πάλι καλεσμένος από όλους αυτούς τους διοργανωτές στο Μπουένος Άιρες και στο Μοντεβιδέο. Υπήρξαν επίσης και μερικές νέες προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες μία από την πολύ γνωστή Yira Yira Milonga (El Nuevo Gricel) και μία εκτός Μπουένος Άιρες, στην πόλη Λα Πλάτα. Δεν μπόρεσε δυστυχώς να εμφανιστεί παρά μόνο σε μία εκδήλωση, στην Tangόtica, επειδή λίγες μέρες μετά την άφιξή του στο Μπουένος Άιρες ακυρώθηκαν όλες οι δραστηριότητες λόγω της πανδημίας. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα τα ελληνικά γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και τουρκικά.
Facebook : Vassili Notis Tel: +(30) 6976578597
e-mail: [email protected]
Από Βουλγαρία και για πρώτη φορά στην Πάτρα!!!