Αποτελούν αγαπημένο συστατικό των brunch meals ενώ μπορούμε να τα απολαύσουμε σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρας. Τα λατρεμένα bagel (μπέιγκελ) είναι ένα προϊόν ψωμιού και ενώ έχουν «κατηγορηθεί» πολλές φορές για την περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες, οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι τα οφέλη τους υπερτερούν, όπως αναφέρει το vita.

Διατροφική αξία του bagel

Τα bagels έρχονται σε πολλά μεγέθη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ένα μεσαίο απλό bagel (3,5 – 4 ίντσες σε διάμετρο) φτιαγμένο από εμπλουτισμένο αλεύρι σίτου περιέχει 277 θερμίδες, 1,39 γραμμάρια λίπους, 55 γραμμάρια υδατανθράκων με 1,68 γραμμάρια ινών και 11,1 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Το εμπλουτισμένο αλεύρι σημαίνει ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά προστίθενται ξανά μετά την επεξεργασία του αλεύρου σίτου. Ως εκ τούτου, ένα εμπλουτισμένο bagel μπορεί να παρέχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό του ημερήσιου στόχου για βιταμίνες Β, καθώς και σίδηρο.
Τι περιέχει

Τα φρέσκα bagels συνήθως φτιάχνονται από αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και νερό ενώ αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να περιλαμβάνουν και συντηρητικά. Τα bagels μπορούν επίσης να γίνουν με εναλλακτικά αλεύρια, όπως σιτάρι ολικής άλεσης ή αλεύρι φαγόπιρου.

Η περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη μπορεί επίσης να ενισχυθεί με συστατικά όπως η γλουτένη σίτου, η πρωτεΐνη μπιζελιού ή αυγά, τα οποία μπορούν επίσης να μειώσουν την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Για να είστε σίγουροι για τα θρεπτικά του συστατικά, οι ειδικοί προτείνουν να διαβάζετε πάντα το… «σκονάκι» σας, που δεν είναι άλλο από την λίστα των συστατικών στην συσκευασία. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να συγκρίνετε διαφορετικούς τύπους μεταξύ τους και να βρείτε την κατάλληλη επιλογή.
Παίζει ρόλο τι θα βάλετε.. μέσα

Συνδυάστε ένα bagel είτε με πρωτεΐνη είτε με λίπος για να επιβραδύνετε την πέψη των υδατανθράκων του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αργή, χαμηλότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης και πιο ομοιόμορφη, παρατεταμένη ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για επιπλέον θρεπτικά συστατικά, προσθέστε λαχανικά όπως κομμένο αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και σπανάκι. Άλλα καλά λιπαρά, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν το βούτυρο ξηρών καρπών ή το άλειμμα από humus.