Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει από τις 9 Οκτωβρίου 2021 τον Καλλιτέχνη της Πείνας του Τσέζαρις Γκραουζίνις, ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή και βασίζεται στη νουβέλα Ein Hungerkünstler του Φραντς Κάφκα.

Πρόκειται για την ιστορία ενός καλλιτέχνη που, χάρη στη μοναδική ικανότητά του να απέχει από την τροφή για μεγάλα διαστήματα, προσελκύει τα πλήθη και γίνεται διάσημος. Όμως, δυστυχώς, οι καιροί και τα γούστα του κοινού αλλάζουν…

Το έργο γράφτηκε στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας λόγω της πανδημίας COVID-19, όταν τα θέατρα ήταν κλειστά, οι ζωντανές θεατρικές παραστάσεις απαγορεύονταν και οι καλλιτέχνες ήταν άνεργοι.

Το πρώτο σχεδίασμα της παράστασης βιντεοσκοπήθηκε τον Απρίλιο του 2021 με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Κοστούμια - Σκηνικά αντικείμενα: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Μουσική: Χάρης Πεγιάζης

Βοηθός σκηνοθέτη & σκηνογράφου: Μαρία Λάτα

Διεύθυνση παραγωγής: Mosaic//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα

Παραγωγή: Βιομηχανική

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φάνης Δίπλας, Θεοδώρα Κόρδα, Αλέξανδρος Κουκιάς, Νικόλας Τσίχλας.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Πρώτη παράσταση: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Παρασκευή 00:00 (μεταμεσονύχτια), Σάββατο 21:00, Κυριακή & Δευτέρα 20:00

Διάρκεια: 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων:

13€ (κανονικό)

11€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2610 328394

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση της COVID 19, η είσοδος στο χώρο του Λιθογραφείου επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή αρνητικού αποτελέσματος rapid-test το οποίο να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την έναρξη της παράστασης, συνδυαστικά με αποδεικτικό ταυτότητας. Επίσης, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο του θεάτρου.