Αρκετά ικανοποιητική είναι η προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα στην έκθεση των Παλαιών Σφαγείων για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Ο κόσμος που προσέρχεται για να δει από κοντά τις εφτά προτάσεις που συμμετείχαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, δείχνει να είναι εντυπωσιασμένος από την γκάμα των ιδεών που παρουσιάζονται για το κάθε σημείο της παραλιακής ζώνης, για έναν χώρο δηλαδή που ξεκινάει από το ύψος του νέου λιμανιού και φτάνει έως τον ποταμό Μειλίχιο, κοντά στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Από τις μακέτες που παρουσιάζουν τις προτάσεις αυτές ξεχωρίζουν στοιχεία που αφορούν την δημιουργία νεών αθλητικών χώρων και γηπέδων, διαμόρφωση χώρων αναψυχής, δημιουργία χώρων για εναλλακτικό αθλητισμό,  αλλά και ιδέες για την αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου μέσα από προτάσεις αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Ένα ακόμα στοιχείο από τις προτάσεις που αρέσει αρκετά στον κόσμο είναι αυτό που αφορά τον μώλο της Αγίου Νικολάου και της δημιουργίας μια πεζογέφυρας που θα τον ενώνει με τον κυματοθραύστη, προσφέροντας τον και αυτόν για περίπατο και αναψυχή στους δημότες και στους επισκέπτες.

Το πιο εντυπωσιακό όλων βέβαια είναι το αυτονόητο το οποίο έρχεται να σπάσει την εικόνα και την αντίληψη με την οποία έχουν μεγαλώσει γενιές Πατρινών για την θάλασσα της πόλης τους. Το γκρέμισμα του τείχους που θα ενώσει δηλαδή την παραλιακή ζώνη με τον αστικό ιστό της, την Πάτρα, δηλαδή με την θάλασσα της.

Μένει να δούμε πότε αυτές οι προτάσεις θα υλοποιηθούν και αν υπάρχει η δυνατότητα για να γίνουν πραγματικότητα.