Υπό κατάληψη βρέθηκαν την Τρίτη τρία σχολεία στο Αγρίνιο, ενώ μεταξύ των θεμάτων για την κινητοποίηση των μαθητών να είναι ο... σεξισμός.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, πρόκειται για το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο που συστεγάζονται επί της οδού Μαβίλη και το 2ο Λύκειο Αγρινίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά.

Μάλιστα στο 2ο Λύκειο Αγρινίου έχουν αναρτηθεί πανό κατά του σεξισμού στα οποία αναγράφεται: «Καμία μόνη απέναντι στο σεξισμό που βιάζει σκοτώνει παρενοχλεί» και «Στο σπίτι – στο δρόμο – στο σχολείο – στη δουλειά μας, κάτω τα ξερά σας από τα σώματά μας». Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τον σεξισμό και ζητούν από τις διευθύνσεις των σχολείων τους να γίνουν ημερίδες ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress.gr από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνεται πως σχετικά με το γεγονός από το 15μελες του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου είχε κατατεθεί αίτημα προς τη Διεύθυνση του σχολείου για τη διοργάνωση ημερίδας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, έπειτα από όλα αυτά τα περιστατικά με θύματα γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διεύθυνση του σχολείου δεν ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, συζητώντας για πιθανές ημερομηνίες και ώρες πραγματοποίησης της δράσης καθώς και να προσκαλέσει κάποιον ψυχολόγο ή ειδικό ώστε να μιλήσει στα παιδιά.

Σημειώνεται ότι οι καταλήψεις στο 2ο και στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, τα οποία συστεγάζονται, είναι για διαφορετικούς λόγους.