Στις 4 Οκτώβρη ώρα 18.00 έγινε μια περιπατητική περφόρμανς, ένας  περίπατος στην πόλη, ένα βίωμα του σώματος στο χώρο. Μέσα στο  αρχιτεκτονικό, κοινωνικό και φυσικό της Τοπίο της η πόλη μας  καθοδήγησε να βιώσουμε την Ιστορία της.

Η performance αναπτύχτηκε σε σταθμούς και στιγμές. Ξεκίνησε από το  μεγάλο μπαλκόνι στης πόλης στο δασύλλιο, συνέχισε μέσα στο δάσος, στην  παλιά ΕΡΤ, στην είσοδο του Κάστρου, απέναντι από τις παλιές φυλακές Μαργαρίτη και ολοκληρώθηκε στις σκάλες αγίου Νικολάου

Πήραν μέρος είκοσι δύο ερμηνευτές επαγγελματίες κι ερασιτέχνες. Τα κείμενα ελλήνων συγγραφέων συνδιαλέχθηκαν με τις προσωπικές μαρτυρίες και τα λόγια των μελών της ομάδας.

Οι θεατές ακολούθησαν τη διαδρομή παρόντες και παρούσες απόλυτα, με τρόπο παραστατικά πειθαρχημένο και καθώς στην επιτέλεση δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός σε κοινό και τελεστές, όλοι και όλες έγιναν τελεστές.

Η performance είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του Δήμου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη στήριξη Καλλιτεχνών που ξεκίνησε το 2020 από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Πρόεδρό του Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.