Την ώρα που αναρωτιόμαστε εμείς αν το καρναβάλι της Πάτρας για το 2022, αν θα γίνει και πώς, σε μία μικρή πόλη της Ιταλίας, σε αυτή του Βιαρέτζιο, έχουν ήδη ξεκινήσει και έχουν ανακοινώσει στον κόσμο την έναρξη της δικής τους γιορτής.

Μιας γιορτής που κρίνοντας από τα άρματα και τα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για να διαφημίσουν το καρναβάλι τους, έχει αρκετές φιλοδοξίες για να προσελκύσει αρκετό κόσμο και να φέρει επισκέπτες, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που πρέπει να έχει μία τέτοια διοργάνωση. 

Μάλιστα, ήδη τις περασμένες ημέρες βγήκαν στους δρόμους της πόλης τα καρναβαλικά άρματα της πόλης και οι καρναβαλιστές, φορώντας μαζί με τις μάσκες τους και τις αποκριάτικες τους ενδυμασίες, τις μάσκες του κορωνοϊού, σε εκδηλώσεις με μέτρα προστασίας και αποστάσεις. 

Με παρελάσεις ελεγχόμενες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τον κίνδυνο της διασποράς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καρναβαλιστές της Πάτρας έχουν κάνει σχετικές προτάσεις για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στους αρμόδιους του Πατρινού Καρναβαλιού.

Υπάρχουν τέτοιοι χώροι στην Πάτρα όπου μπορούν να γίνουν ελεγχόμενες παρελάσεις, όπως για παράδειγμα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο οποίο πραγματοποιούνται συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αποστάσεις και μέτρα προστασίας. 

Το καρναβάλι λοιπόν για μία πόλη που πραγματικά το αγαπάει και φροντίζει για αυτό δεν μπορεί να σταματήσει και να παύσει εξαιτίας ενός ιού. Μπορεί να συνυπάρξει και να νικήσει μέσα από το κέφι και την διάθεση του κόσμου την κατήφεια αυτής της εποχής.

Αρκεί να τηρούνται τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να υπάρχει μια καρναβαλική νοοτροπία, δηλαδή με την αντίστοιχη κουλτούρα και τον πολιτισμό που χρειάζεται να έχει πάντα μία καρναβαλική πόλη.

Η πόλη του Βιαρέτζιο έχει προχωρήσει και θα έλεγε κανείς ότι είναι αρκετά βήματα μπροστά από εμάς που ακόμα σκεφτόμαστε το πώς θα κάνουμε το ερχόμενο καρναβάλι του 2022. 

Εμείς που θέλουμε να λέμε ότι έχουμε το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, τι κάνουμε; 

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε μία γεύση από το καρναβάλι του Βιαρέτζιο που ήδη έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό του και το διαφημίζει αυτό προς τα έξω, με εκδηλώσεις που φέρνουν επισκέπτες και κόσμο. 


Carnevale di Viareggio 2021 - Miniclip del 3° corso


Carnevale di Viareggio 2021- Sintesi del 2° corso...interrotto


Carnevale di Viareggio 2021 - Sintesi del 1° corso