«Οι Απαρατήρητοι»
της Αγγελικής Σπανού, από το studio ΝΑΜΑ

Νέα Παράταση παραστάσεων
από 8 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.viva.gr/tickets/theater/ii-aparatiritii/

Νέα παράταση παραστάσεων θα πάρει η παρουσίαση του σεμιναρίου υποκριτικής, με τίτλο «Οι Aπαρατήρητοι» (Σεμινάριο Διηγήματα και Διηγήσεις) υπό την υποκριτική και σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Σκότη. Η παράσταση θα συνεχιστεί από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 1 Μαρτίου. Η παράσταση που προέκυψε από την δουλειά των μαθητών έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Σπανού (Εκδ. Πόλις), για τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ το όνομά τους.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Έχεις προσέξει ποτέ τα χέρια της ταμία στο σουπερμάρκετ που ψωνίζεις; Ξέρεις το όνομα του ντελιβερά που σου φέρνει την παραγγελία σου; Είναι ερωτευμένη η κυρία στα διόδια; Πώς αντέχει την μπόχα η οδοκαθαρίστρια; Τι σκέφτεται μια τηλεφωνήτρια όταν τελειώνει η βάρδια; Βαριέται μια ταξιθέτρια βλέποντας την ίδια παράσταση κάθε βράδυ; Ποιος έχει πιο πολύ στρες, ο παρκαδόρος στο πλοίο ή ένας τραυματιοφορέας; Πόσα μαθαίνει ένας θυρωρός σε μεγάλο κτίριο; Και τι ζωή είναι αυτή; Υπάρχει πόνος, έλλειψη, απελπισία ή μόνο ανία, μοναξιά και εσωτερική ακινησία; Συνηθίζεται η πλήξη ή γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη; Αντέχεται η απόσταση από τους άλλους και ο καταναγκασμός της επανάληψης; Και όλοι αυτοί, οι απαρατήρητοι, πώς μας βλέπουν; Τι σκέφτονται για εμάς; Πόσα και πόσο άλλαξαν μέσα στην πανδημία; Οι απαντήσεις θα δοθούν στη σκηνή. Εκεί θα γίνουν ορατοί και θα ακουστούν. Θα αποκαλυφθούν και θα μας αποκαλύψουν. Για λίγη ώρα από απαρατήρητοι θα είναι πρωταγωνιστές σε ένα έργο αληθινό όσο η ζωή τους.

Σημείωμα συγγραφέα:

Το βιβλίο μου "Απαρατήρητοι" ( εκδ. Πόλις) ήταν η αφορμή. Η αιτία ήταν ότι θέλαμε να κάνουμε μια άσκηση ενσυναίσθησης, να ταυτιστούμε με τους ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά και δεν ξέρουμε το όνομά τους, να ανακαλύψουμε μέσα μας το πιο κρυφό κομμάτι μας και να το εκθέσουμε με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Σκότη. Δεν ξέρω πια πόσες φορές ξαναγράφτηκαν τα κείμενα, μέσα στα δυο χρόνια που κράτησαν τα μαθήματα-πρόβες στο εργαστήριο, με τις ανατροπές που έφερνε η πανδημία στο θέατρο, στη ζωή και στη ζωή μας. Δεν θυμάμαι τι έγραψα εγώ, τι προέκυψε στην πρόβα, τι εμπνεύστηκε η Σκότη και τι ενέπνευσε στους ηθοποιούς. Δεν έχει, τελικά, σημασία. Μετράει, όμως, ότι όλοι αφεθήκαμε να μας μεταμορφώσει η Ελ. Σκότη βλέποντας στους "Απαρατήρητους" -μέσα από μια ακραία ευαισθησία- κάτι που δεν ήταν ορατό σε μένα και στους ηθοποιούς - ίσως δεν είναι ούτε στους ίδιους.

Συντελεστές

Κείμενο: Αγγελική Σπανού
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Φωτισμοί: η Ομάδα των συντελεστών
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου,
Μαρία Αναματερού
Σκηνικός χώρος: βασισμένος σε σκηνικό περιβάλλον του Γ. Χατζηνικολάου

Παίζουν
Κλειώ Αβραμίδου, Κάτια Βλάχου, Σωτήρης Καραβάς, Κατερίνα Κασσάνδρα, Μαρία Κάτσενου, Αλέξανδρος Μανωλίδης, Γιάννης Β. Μαριάς, Επαμεινώνδας Μπαλμπούζης, Μαρία Χαριτοπούλου

Η Ελένη Σκότη θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους μαθητές της Δούνια Τριανταφυλλιά, Ιωάννου Νατάσα, Καβάγια Δημήτρη, Καζαντζίδη Παντελή, Μαστρογιαννίδου Λάγια, Νταντούλα Αδαμάντιο, Σαπλαούρα Μιχάλη και Τσόκανου Δήμητρα για την πολύτιμή συμμετοχή τους στο σεμινάριο Διηγήματα και Διηγήσεις.

Παράταση παραστάσεων: από 8 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2022
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τρίτη στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€
Διάρκεια: 90’
Χώρος: Επί Κολωνώ – Κεντρική Σκηνή
Διεύθυνση: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Τηλέφωνο: 210 5138067, Site: www.epikolono.gr
Facebook: https://www.facebook.com/epikolono.gr/
Στάση Μετρό: Μεταξουργείο

* Το Επί Κολωνώ θα λειτουργήσει ως covid free χώρος και θα υποδέχεται θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο θεατών στον χώρο του θεάτρου, θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η προσέλευση ανήλικων έως 17 ετών προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test. Όλο το προσωπικό του θεάτρου είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 30-45 λεπτά πριν από την έναρξή της προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι των πιστοποιητικών και της ταυτοπροσωπίας.
Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων που αποσκοπούν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο, παραμονή και έξοδο από το θέατρό μας. Ζητάμε την κατανόηση και την συνεργασία σας προκειμένου να μπορούμε να εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα από τις αρμόδιες αρχές μέτρα.

Κράτηση θέσεων & Πώληση εισιτηρίων:
στο ταμείο του Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός
τηλ 210 5138067, email: [email protected], site: www.epikolono.gr, Instagram: epi_kolono
Στάση Μετρό Μεταξουργείο