Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το πρωτοφανές περιστατικό με τον 58χρονο αγρότη από την Μεσσηνία που το πρωί της Δευτέρας «χτύπησε» σε ανυποψίαστο χρόνο σε έναν από τους καλύτερα φυλασσομένους χώρους της πρωτεύουσας, προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές. Ανενόχλητος ανέβασε το αγροτικό του πλησίον του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, απειλώντας να ανατιναχθεί με φιάλες υγραερίου, οι οποίες όπως αποδείχθηκε αργότερα μέσα δεν είχαν τίποτα παραπάνω από λίγο... νερό.

Μπροστά στα μάτια δεκάδων τουριστών και άλλων πολιτών που βρέθηκαν στην «καρδιά» της Αθήνας σήμερα το πρωί, ο 58χρονος με μια επιστολή στα χέρια με αποδέκτες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να «παραλύσει» για λίγα λεπτά το κέντρο -μέχρι να συλληφθεί- αφού οι Αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφ. Αμαλίας.
Το προφίλ του 58χρονου που συνελήφθη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο 58χρονος είναι αγρότης από την Μεσσηνία, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο δράστης είχε γράφει πάνω στο αγροτικό του διάφορα συνθήματα. «Λαϊκό δικαστήριο», «Οι Τούρκοι κρατούν το σπίτι μου αιχμάλωτο 30 χρόνια τώρα!!! Αιχμάλωτη και την ιαματική πηγή», «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα. Αποδείξεις Εδώ!!!», «Ιστοριογράφος», ήταν μερικά από αυτά πάνω στο μπλε αγροτικό.

Όπως προαναφέρθηκε την επιστολή που είχε μαζί του ήθελε να δώσε στην ΠτΔ και τον πρωθυπουργό. Σ' αυτήν υπήρχαν αναφορές για «κλοπή αρχαίου μνημείου του ναού Παμίσου», «κλοπή οικοδομικής αδείας, υλοποίηση σχεδίου κλοπής οικοπέδου», «ιαματική και λοιπές πηγές ποταμού Παμίσου» και «ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρου», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας.

Τα κείμενα για τους Τούρκους -«Εχουν έναν κρυφό σκοπό, να μα διχάσουν»

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο ίδιος πάντως προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κοινωνήσει τα «πιστεύω» του, φτάνοντας στο σημείο να προχωρά σε δημοσιεύσεις επιστολών και άρθρων σε blog που διατηρούσε.

Σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015 γράφει μεταξύ άλλων: «Έλληνες στις 20/11/2007 με αίτηση μου προς τον τότε πρωθυπουργό δήλωσα ότι γράφω ιστορία των Ελλήνων. Η ιστορία που γράφω αφορά όλους τους Έλληνες πρωτίστως όμως αφορά τους αγιοφλωριτεους προερχόμενους εκ βρωμοβρυσεως. Αντλώ στοιχεία από το βιβλίο της ιστορίας του Αγίου Φλώρου και προσθέτω τις εμπειρίες μου από τα 22 χρόνια αιματηρού και αδυσώπητου πολέμου που διεξάγω, για να καταλάβεις καλά τι λέω θα πρέπει να διαβάσεις όλα τα έγγραφα που έχω στη κατοχή μου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ. Όταν λοιπόν το 1460 Έλληνες διωκόμενοι από Τούρκους από διάφορα μέρη της Ελλάδος βρήκαν καταφύγιο στα βουνά της παλαιάς Βρωμοβρυσης , οι Τούρκοι γρήγορα κατάλαβαν ότι εκεί θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο χωριό αποτελούμενο από πολύ σκληρούς Έλληνες, ήθελαν λοιπόν να μαθαίνουν τι γίνεται στο χωριό αυτό και για το λόγο αυτό έστειλαν έναν δικό τους άνθρωπο να κατοικίσει για να μαθαίνουν τα νέα του χωριού».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τούρκικοι γενίτσαροι πήραν μετά την απελευθέρωση του τόπου και έκτοτε και μέχρι σήμερα μας κυβερνάνε Φυλάκισαν τον εθνικό μας ήρωα ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ και κατόπιν δολοφόνησαν και το γιο του έτσι ώστε ο εθνικός μας ήρωας να μην αφήσει απογόνους με το όνομα αυτό. Οι Τούρκοι έχουν έναν κρυφό σκοπό έχουν βάλει σε εφαρμογή ένα τερατουργιματικό σχέδιο. Υπόδουλους όπως μας είχαν δεν μπορούσαν να μας δολοφονήσουν όλους. Υποτίθεται απελευθερώνοντας μας αλλά κυβερνόντας μας τον ύπουλο σκοπό τους να τον πετύχουν στο ακέραιο, θα αφανίσουν τον ελληνισμό. Το σχέδιο είναι απλό αλλά αποτελεσματικό θα μας διχάσουν να αλληλοσκοτωνόμαστε και ο πρώτος διχασμός των Ελλήνων επετευθει τον αιώνα του 1800».

«Γνήσιοι Έλληνες αναδείχτηκαν ηγετικές φυσιογνωμίες και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο ηρωικό έπος. Όταν ο ¨Άξονας άρχισε να καταρρέει οι Εγγλέζοι σε αγαστή συνεργασία με τους εδώ Τούρκους σχεδίασαν και πάλι πως αυτοί θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου. Το ελληνικό έθνος έχασε ιστορική ευκαιρία να απελευθερωθεί από τους Τούρκους και τούτον διότι δεν γνώριζε ότι μας κυβερνάνε. Η συμφωνία της Βάρκιζας και η παράδοση των όπλων είναι το ιστορικότερο λάθος στην νεότερη ιστορία των Ελλήνων», συνεχίζει.

Σε άλλη δημοσίευσή του παραθέτει επιστολή προς την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα την ανάπλαση των ιαματικών πηγών του Αγίου Φλώρου.