Ακόμα λιγότερες θα γίνουν οι μουσικές σκηνές της Πάτρας. Ένας χώρος που είχε φιλοξενήσει δεκάδες μουσικούς και καλλιτέχνες από διάφορα ρεύματα μουσικής και πολιτισμού, κατεβάζει ρολά.

Ο λόγος για το κλαμπ "Γιάφκα", κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Το κατάστημα μπορεί να είχε χαρακτηριστεί κλαμπ, όμως στην ουσία αποτέλεσε μία στέγη για δεκάδες συναυλίες, μουσικές βραδιές, ένας χώρος έκφρασης που έδωσε την δυνατότητα ακόμα και σε τοπικούς καλλιτέχνες να τραγουδήσουν και μάλιστα σε εποχή καραντίνας (θυμηθείτε το "Giafka Music Festival"). 

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ιερώνυμος Γιακουμάτος που μέσα από την σελίδα της "Γιάφκα" στο facebook έγραψε ένα συγκινητικό αντίο. «Βασανίζομαι μήνες για να γράψω τις παρακάτω γραμμές. Η αλήθεια είναι ότι το αποφεύγω. Δεν μπορώ όμως άλλο να το κάνω αυτό επειδή δεν είμαι όσο δυνατός θα ήθελα. Δεν έχω το δικαίωμα.

Η Γιάφκα σήμερα ανεβάζει τους τίτλους του τέλους της. Νομίζω πως αν είχε φωνή έτσι θα ήθελε να γίνει. Να αποφασίσει μόνη της το τέλος της. Πριν έρθει αυτό να τη βρει. Η Γιάφκα ήταν ένα όνειρο. Που έγινε πραγματικότητα. Όλα όμως τα ωραία όνειρα τελειώνουν και κάποια στιγμή ξυπνάμε. Παρακαλάμε να μην… αλλά…

Όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχουν ένα τέλος. Αν η Γιάφκα είχε φωνή δε θα μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις να πει “ευχαριστώ”. Γιατί δεν υπάρχουν τόσες λέξεις και τέτοιες λέξεις. Εγώ τουλάχιστον δεν τις ξέρω.

Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που η Γιάφκα θέλει να πει ευχαριστώ που αυτό εδώ το “παλιόπραμα” δεν τους “χωράει”. Για αυτό δε θα πει ονόματα. Υποκλίνεται σε όλους ανεξαιρέτως!

Αν δεν ήταν όλοι αυτοί να της δώσουν “ύψος” δε θα είχε κάνει αυτά που έκανε. Κάποιοι από μας μόνο της έδωσαν(ελάχιστοι έως κανένας), κάποιοι από μας της πήραν(παρά πολλοί..) και κάποιοι έδωσαν και πήραν(ίσως οι περισσότεροι..).

Αυτοί που τη γέννησαν ήταν η Παναγιώτα η Κοκκορου, οι δύο Σωτηρόπουλοι, ο Νίκος και ο Χρήστος και ο υποφαινόμενος. Χωρίς τους τρεις πρώτους και άλλη μια γυναίκα… τίποτα απολύτως… Μια ιδέα που αναπτύχθηκε πρώτη φορά σε ένα πάσο έξω από το Abbey… που όμως ε;..

Η Γιάφκα είναι πολύ δυνατή. Και φεύγει όπως ήρθε. Mrs brightside!! Εγώ όμως όχι. Δεν είμαι… Για αυτό και γράφω τόσα πολλά και σας κουράζω και βουρκώνω και δακρύζω. Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε Αλέξανδρε και Αλέξανδρε.

Ό,τι κάνετε αγαπήστε το, δουλέψτε αληθινά και πολύ για αυτό. Σαν να είστε οι καλύτεροι λαντζέρηδες. Τ’ αφεντικά πέθαναν! Μόνο έτσι πετυχαίνει. Αλλιώς δε γίνεται.

Υ.Γ. Η Γιάφκα έχει ένα τελευταίο χρέος να ξεπληρώσει. Θα μάθετε σύντομα ποιο είναι αυτό…Για ανθρώπους που είναι πρόσφυγες σε αυτόν τον αφιλόξενο τόπο με τους φοβισμένους και εχθρικούς κατοίκους της. Εις το επανιδείν; ίσως… ποιος ξέρει; προς το παρόν δυο τελευταίες αφιερώσεις για πάρτη της!».


ΓΙΑΦΚΑ teaser