Για τις «Άγριες Μέλισσες» μίλησε ο Νίκος Κουρής στην Real life και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη συστήνοντας μας, καλύτερα, τον ρόλο που ερμηνεύει. Δηλαδή τον Ζάχο Λυκογιάννη.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κουρής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια σεζόν που έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μια πυκνή ιστορία με πολύ μεγαλύτερες αναφορές και, επειδή έχει ξεκινήσει μια ιστορία μέσα στη δικτατορία, όλα τα πρόσωπα βρίσκονται σε μια νέα φάση της ζωή τους και σε μια καινούργια πρόκληση. Όλες οι σχέσεις δοκιμάζονται εκ νέου, δημιουργούνται άλλες, κάποιες χαλούν, κάποιες διαλύονται κάτω από την ομπρέλα της δικτατορίας. Είναι μια συνθήκη εντελώς καινούργια και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Ποιος είναι τελικά ο Ζάχος Λυκογιάννης;

Ο Ζάχος Λυκογιάννης είναι ταγματάρχης, ο οποίος όμως έχει αγωνιστεί στην Αντίσταση ως αντάρτης, είναι δηλαδή πρώην αριστερός. Είναι ένα πρόσωπο που δεν ξέρεις ακριβώς για ποιο λόγο έχει κάνει αυτή τη διαδρομή, πως βρέθηκε στον Στρατό, τι ανάποδες πήρε το μυαλό του. Είναι ένα πρόσωπο πολύ αμφίσημο, δεν ξέρεις που θα γείρει η προσωπικότητα του και με τίνος το μέρος είναι τελικά. Είχε μια σχέση με την Ελένη και πάτησε το πόδι του στο Διαφάνι με χιλιάδες αναμνήσεις και απαιτήσεις. Έχει να δώσει πολλές μάχες με πάρα πολλά κομμάτια του εαυτού του και τον υπόλοιπο κόσμο.

Από την επανάσταση βρέθηκε με τη δικτατορία. Αυτό δημιουργεί μέσα του διάφορες ζυμώσεις γιατί είναι ένας άνθρωπος με πολύ υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης. Είναι ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος, δεν θα πω αν είναι κακός ή καλός, είναι ένας άνθρωπος που έχει πάρει μια απόφαση, την οποία καλείται να πληρώσει και να την επιβάλει κι αυτό επειδή είχε σχέσεις με όλο το χωριό και τώρα πρέπει να τις ξαναβρεί, κάτι που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Πρόκειται να γίνουν πολλά πράγματα με πολλές ανατροπές.