Με αισιοδοξία ετοιμάζονται για την χειμερινή σεζόν τα Καλάβρυτα, με τα μηνύματα που έρχονται προς τις ξενοδοχειακές και τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής να είναι θετικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κώστα Δαφαλιά, το ενδιαφέρον του κόσμου δείχνει να είναι έντονο για τα Σαββατοκύριακα που έχουμε μπροστά μας κατά την διάρκεια της χειμερινής σεζόν, όμως από την άλλη, άπαντες επαγγελματίες και επισκέπτες κρατούν μία στάση επιφύλαξης, εξαιτίας των καταστάσεων και των συνθηκών πανδημίας.

«Είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξοι για την χειμερινή σεζόν που έρχεται» τονίζει ο κ. Δαφαλιάς και συνεχίζει λέγοντας: «Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία που είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν ήδη ανοίξει και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά».

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος του κόσμου είναι ότι υπάρχει από τώρα μια σημαντική ζήτηση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπου με βάση τις εκτιμήσεις τα Καλάβρυτα αναμένεται να έχουν αρκετούς επισκέπτες, όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από την Αθήνα.

«Γενικότερα ο φετινός χειμώνας σε αντίθεση με πέρυσι δείχνει να έχει αρκετά θετικά μηνύματα για την πορεία του. Αν όλα πάνε καλά από υγειονομικής πλευράς και δεν έχουμε κάποια αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδο πανελλήνιο, πιστεύω ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα από τις προηγούμενες δύο χρονιές, όπου η πανδημία και τα lockdown δεν μας άφησαν να λειτουργήσουμε».

Είναι κάτι αναγκαίο, άλλωστε, για την τοπική οικονομία των Καλαβρύτων, να πάνε φέτος καλύτερα τα πράγματα μετά από δύο χειμώνες που ήταν καταστροφικοί για τα μαγαζιά, για τα ξενοδοχεία και γενικότερα για την επισκεψιμότητα μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους "τοπ" χειμερινούς προορισμούς και έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στον τουρισμό.

Τι διαφαίνεται για τις μέρες των γιορτών

"Το θετικό για μας είναι ότι το φετινό καλοκαίρι κινήθηκε σε ένα καλύτερο επίπεδο από τις αντίστοιχες άλλες περιόδους. Υπήρξε μια τόνωση της κίνησης κυρίως τον Αύγουστο και ειδικότερα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου" τονίσει ο κ. Δαφαλιάς.

Όσο για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπου τις εποχές πριν από την πανδημία τα Καλάβρυτα βούλιαζαν από τον κόσμο; «Είναι αρκετά νωρίς για να μιλήσουμε από τώρα για εκείνη την περίοδο.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον, κυρίως φιλολογικό, αφού άπαντες είναι σε στάση αναμονής. Τα πάντα θα κριθούν από τον υγειονομικό τομέα και πιστεύω ότι τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής».