Είκοσι μέρες θα διαρκέσει η έκθεση με τις παρουσιάσεις των εφτά μελετητικών προτάσεων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Ήδη αρκετοί Πατρινοί έχουν περάσει από την έκθεση και έχουν θαυμάσει από κοντά τις μακέτες με τις προτάσεις που έχουν γίνει από τα μελετητικά γραφεία. Από τις μακέτες μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι η Πάτρα έχει την δυνατότητα και την δυναμική για να γίνει πολύ πιο όμορφη στο παραλιακό της μέτωπο.  

Ο χαρακτήρας της έκθεσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμος, έχει ένα ενωτικό ύφος που σκοπός είναι να παρουσιάσει την γκάμα των ιδεών και των προτάσεων. Όμως οι πληροφορίες θέλουν να μην είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν "μουρμούρες" μεταξύ των συμμετεχόντων αρχιτεκτονικών γραφείων για τις επιλογές της κριτικής επιτροπής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και για ενστάσεις μεταξύ των πέντε προτάσεων που πέρασαν στην β’ φάση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Ενστάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί στον Δήμο και αναφέρονται σε συγκεκριμένα λάθη ή παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο ερωτηματικό είναι κατά πόσο αυτές οι μακέτες που μπορούμε να θαυμάσουμε στην έκθεση για την ανάπλαση, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Α... Κι πότε;