Πέντε ιστορίες έρωτα που θα μπορούσαν να αποτυπωθούν με καθαρότητα, με έντονα χρώματα, με αντιθέσεις και συνθέσεις, με όλη την παλέτα των συναισθημάτων.

Στον «Σασμό», την δραματική ερωτική σειρά του «Alpha», η οποία βρίσκεται καθημερινά στην κορυφή στους πίνακες τηλεθέασης, οι ιστορίες πέντε ζευγαριών, διατρέχουν τη ραχοκοκαλιά της κεντρικής ιστορίας και μας δείχνουν κι από ένα διαφορετικό πρόσωπό της.

Αφετηρία τους δυνατοί έρωτες, οι οποίοι εξελίσσονται ταυτόχρονα, με τις δυναμικές να εναλλάσσονται διαρκώς, με τα πάνω και τα κάτω τους, με τις διακυμάνσεις και τις ακραίες συμπεριφορές που ο έρωτας γεννά και η αγάπη γαληνεύει, έως ότου το καθένα από τα ζευγάρια να συντονιστεί σε έναν κοινό παλμό.

"Αγάπης αγώνας άγονος" μοιάζουν κάποιες σχέσεις εν τη γενέσει τους αλλά, εν τέλει, στην πορεία, όταν όλα μεταλλάσσονται και γονιμοπιούνται ο αγώνας της αγάπης γίνεται γόνιμος. Σε αυτή τη διαδρομή τους, από την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού στη φωτεινή της όψη, τα ζευγάρια της σειράς μας κρατούν το ενδιαφέρον, μας συγκινούν, μας κάνουν να ταυτιστούμε μαζί τους, να συνταχθούμε με τη μια ή την άλλη πλευρά, να ζυγίσουμε τα δεδομένα, να μαντέψουμε τις εξελίξεις.

Όπως και να έχει, είτε καρμική και μοιραία, είτε άνευ όρων, είτε χωρίς όρια, είτε καταστροφική, είτε νεανική, η αγάπη τροφοδοτεί την ανθρώπινη ύπαρξη, νοηματοδοτεί τη ζωή, κινεί το σύμπαν και αποτελεί σταθερή αξία σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Όταν όλα τα άλλα γύρω φθίνουν και θαμπώνουν η αγάπη λάμπει σαν το ακατέργαστο διαμάντι, σαν τον ήλιο του καλοκαιρινού μεσημεριού. Κι αυτή είναι που θα φέρει, εν τέλει, τον «Σασμό».

Τα πέντε (διαφορετικά) πρόσωπα της αγάπης στον «Σασμό»

Αργυρώ - Αστέρης: Καρμική

Συναντιούνται τυχαία στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όταν η πτήση για Ελλάδα, σε μια απεργία των πιλότων, ακυρώνεται. 

Δυο ταξιδιώτες, άγνωστοι μεταξύ τους, ερωτεύονται αναπάντεχα: ο Αστέρης, γιος της οικογένειας των Σταματάκηδων και μία ταξιδιώτισσα από την Αυστραλία, η Άρτζι, περνάνε μαζί μια νύχτα με έρωτα και πάθος. 

Όμως αυτή η ταξιδιώτισσα δεν είναι άλλη από την κόρη του Μάρκου Βρουλάκη, του ανθρώπου που σκότωσε πριν από περίπου 20 χρόνια ο πατέρας του Αστέρη, η οποία επιστρέφει για πρώτη φορά στην Κρήτη, μετά από πολλά χρόνια. 

Αυτός ο έρωτας με την πρώτη ματιά, εξελίσσεται, γίνεται βαθιά αγάπη. Κι όσο κι εάν το αίμα έχει ποτίσει το χώμα της ψυχής των συγγενών τους, οι καρδιές τους παραμένουν ανοιχτές στα δώρα της αγάπης, για να κλείσει ο κύκλος ζωής με αγάπη, αρμονία και «σασμό».

Μαρίνα-Αντώνης: Άνευ όρων


Συναντήθηκαν λίγο πριν εκείνη παντρευτεί τον Μάρκο Βρουλάκη, τον σύζυγό της, τον οποίο δολοφόνησαν οι Σταματάκηδες. Υπήρξε μεταξύ τους μια τρυφερότητα, εκφρασμένη περισσότερο από την πλευρά του Αντώνη, όταν εκείνη έμεινε χήρα. 

Μόνη, με δύο μικρά παιδιά και μόνο «στήριγμά» της την πεθερά της, πάλι δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα προς την αγάπη, γιατί υπήρχε η μικρή κοινωνία του χωριού, ο κόσμος. Τι θα έλεγε ο κόσμος;

Ο σιωπηλός, ανεκπλήρωτος έρωτάς τους συναντά συνεχώς εμπόδια, αλλά είναι «τα εμπόδια που μετατρέπουν έναν έρωτα σε ερωτική ιστορία». Και η ιστορία τους κρατάει και συνεχίζεται, και τους διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα που δεν βρίσκει εκτόνωση. Στο βλέμμα της Μαρίνας, όταν κοιτάζει τον Αντώνη, διαβάζουμε πολλές φορές λόγια όπως «μόνο εσύ ξέρεις πώς να περιμένεις». 

Και στο δικό του… «θα ξαναβρεθούμε μια μέρα. Kαι τότε όλα τα βράδια κι όλα τα τραγούδια θά ‘ναι δικά μας». Θα βρει η αγάπη τους την τόλμη να νικήσει τις αναστολές που δημιουργεί το κοινωνικό περιβάλλον;

Βασιλική - Μαθιός: Δίχως όρια


Ο πρώτος έρωτας. Και ο παντοτινός για τον Μαθιό. Ο απόλυτος. Στα νιάτα τους, σχεδόν έφηβοι, ζήσανε έναν έντονο, δυνατό έρωτα. Κάνανε σχέδια για τη ζωή τους κρυφά απ’ όλους και περίμεναν να απολυθεί ο Μαθιός από φαντάρος και να ζητήσει την Βασιλική από τους θείους της, καθώς ήταν ορφανή από μικρή. 

Όμως εκείνοι, χωρίς να ζητήσουν την γνώμη της, την πάντρεψαν με τον Στεφανή, δεύτερο ξάδερφο του Μαθιού. Αυτό το άσβεστο πάθος του Μαθιού, η ολοκληρωτική αγάπη του για εκείνη, αλλά και η έλλειψη εκτίμησης του Στεφανή απέναντι στη Βασιλική θα σταθούν η αιτία κι αφορμή για να οπλίσουν το χέρι του Μαθιού και να δολοφονήσει τον Στεφανή. 

Γιατί για τον Μαθιό… «δεν υπάρχει παρά μόνο ένα κορίτσι σε ολόκληρο τον κόσμο». Κυριολεκτικά.

Θοδώρα – Πετρής: Καταστροφική


Η σχέση τους είναι ένα συναισθηματικό roller coaster. Ζευγάρι με έντονα συναισθήματα, με εκρήξεις, τσακωμούς, χωρισμούς κι επανασυνδέσεις. Η αγάπη τους έχει την ορμή του έρωτα κι ο έρωτας που έχει η Θοδώρα για τον Πέτρο Βρουλάκη θα μετατραπεί σε εμμονή και σε θανατηφόρο μίσος. 

Ο Πέτρος θα πληρώσει ακριβά την απόρριψη στον έρωτά της, αφού μετά από μια ψευδή δική της κατάθεση, θα βρεθεί κολλημένος στον τοίχο με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο. Η συντριπτική συνθήκη του έρωτα που καταστρέφει και διαλύει βιωμένη στο έπακρο. Θα έρθει η μεταμέλεια και η συγνώμη, αλλά η ζωή θα έχει ήδη αποφασίσει

Τζένη – Νικηφόρος: Νεανική


Και οι δύο είναι νέοι, πολύ νέοι, μόλις έχουν τελειώσει το Λύκειο, με καθαρή ματιά και καρδιά. Ετοιμάζονται να βγουν στην κοινωνία και η ζωή τους είναι ακόμη tabula rasa. Η σχέση τους τρυφερή κι άδολη. Η αγάπη τους λουλούδι που ανθίζει. Εκείνη είναι ένα κορίτσι που μεγαλώνει μακριά από τους γονείς της, μαζί με την γιαγιά της. 

Εκείνος, μόλις έχει δει τον πατέρα του δολοφονημένο, μπροστά στα μάτια του. Τον καθαρό ουρανό της σχέσης τους, έρχεται να «αμαυρώσει» ένας εκβιασμός, μια εξαπάτηση, μια σεξουαλική «απιστία» κατόπιν εξαναγκασμού, τον οποίο υφίσταται η Τζένη. 

Ο Νικηφόρος, ιπποτικός, συμπαραστάτης, προστατευτικός και υποστηρικτικός μπαίνει μπροστά για να «καθαρίσει». Η ζωή είναι εμπρός τους με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά….

«Σασμός», Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00