Ο Ρένος Χαραλαμπίδης σημείωσε για την σειρά της ΕΡΤ1, στην οποία υποδύεται έναν από τους βασικούς χαρακτήρες: «"Τα Καλύτερα μας Χρόνια" είναι μία επιστροφή μου στην τηλεόραση με έναν διαφορετικό τρόπο. Μία επιστροφή που οφείλω να πω πως θέλω να της βάλω τον υπότιτλο «Η Επιστροφή της Ωριμότητας». Τώρα, που έχω μπει στα 50, νιώθω πρωτοεμφανιζόμενος πενηντάρης! Δηλαδή, για πρώτη φορά με βλέπετε ως 50 χρονών! Για εμένα, λοιπόν, είναι μία επανεκκίνηση».

Εν συνεχεία, καλεσμένος την Παρασκευή στο «Στούντιο 4», πρόσθεσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι τα καλύτερα χρόνια είναι αυτά που ζούμε. Όχι αυτά που έρχονται, αλλά αυτά που ζούμε».

Έπειτα, ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης υποστήριξε: «Ο κινηματογράφος είναι μία παντοτινή φαντασίωση. Το θέατρο έρχεται σε εποχές της ζωής μου που θέλω να με ξανανακαλύψω σαν καλλιτέχνη. Πριν λίγα χρόνια είχα την τύχη να παίξω στο Θέατρο Τέχνης τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για τον ρόλο του άντρα και της γυναίκας και την σχέση μεταξύ αντρών και γυναικών.

«Είναι φυσικό πια οι ρόλοι των ανθρώπων, άντρας και γυναίκα, να αλλάξουν. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα είναι η σχέση αντρών και γυναικών σε δέκα χρόνια. Ή ανδρών και αντρών μεταξύ τους ή γυναικών και γυναικών μεταξύ τους. Μην ξεχνάμε ότι πια το να έχεις ερωτικές επιλογές, πέρα από αυτές που ξέραμε, είναι αποδεκτό και κοινωνικά ενταγμένο».

Τέλος, ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέθηκε στα περιστατικά βίας, εκφράζοντας την άποψή του.

«Η βία και όλες αυτές οι γυναικοκτονίες δείχνουν ότι η έννοια των ορίων δεν είναι σεβαστή. Το σκοτάδι είναι πάντα κατά των αδυνάτων και υπέρ των ισχυρών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ξεκάθαρη βία είναι προτιμότερη από την ατμόσφαιρα του φόβου».