«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος να παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε.

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη».

Σε άλλες χώρες όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα είπε ακόμα.

Η επιβάρυνση στο ρεύμα, σημείωσε, θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα. Στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες.