Σε πολλά δις εκατομμύρια Ευρώ μας έχει επιβαρύνει αρχής γενομένης μεσούντος του 1980 και συνεχιζομένης μέχρι σήμερα η τουρκία. Οι εξοπλισμοί που κατά καιρούς κάνει δεν έχουν στόχον την άμυναν κατά της Ελλάδος αλλά κυρίως πέριξ αυτής χωρών ή επεκτατικών βλέψεων. Οι παράγουσες πολεμικά υλικά χώρες ευρίσκουν την ευκαιρίαν και με τους εδώ παπαγάλους τους, διαδίδουν ότι ο συσχετισμός στο Αιγαίον ανατρέπεται και εξωθούν τους Έλληνες σε ανάλογες προμήθειες. Διατήρηση αξιολόγου στρατιωτικού εφοδιασμού χρειάζεται αλλά αυτό θα το κρίνομεν εμείς και όχι οι εμπορικές χώρες.

Εκεί όμως όπου μας προκαλεί μονίμως οικονομικήν αφαίμαξη είναι οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου. Καθημερινώς δεκάδες παραβιάσεις και τα δικά μας πολεμικά αεροπλάνα πετούν προς εκδίωξη! Πρόκειται για φαινόμενον μοναδικόν στο κόσμον και ημείς ως Έλληνες δεν τολμούμεν να δώσομεν οριστικήν λύση, αν και μας προσβάλει βαναύσως. Στο τέλος της δεκαετίας του 1990 αμερικανικά πολεμικά πέταξαν πάνω από την τουρκίαν χωρίς να την ενημερώσουν. Και η απάντησή της πρός την Αμερικήν ήταν.

Αν ξαναπεράσουν πολεμικά από τον εναέριον χώρον μας θα τα καταρίψομεν!

Και δεν ξαναπέρασαν. Δεν ανέχθηκε ούτε μίαν παρανομίαν. Εμείς δεχόμεθα χωρίς να αντιδρούμεν χιλιάδες παραβιάσεις τον χρόνον! Το 1996 η τότε πρωθυπουργός της τουρκίας μας διεμήνυσε.

Αν επεκτείνετε τα χωρικά ύδατα θα σας κηρύξομεν τον πόλεμον!!

Μας απείλησε για το πώς θα κινηθούμεν μέσα στον χώρον κυριαρχίας μας. Και οι πολιτικοί μέχρι σήμερα έχουν πάθει πολιτικήν διάρροιαν και δεν τολμούν να ασκήσουν το διεθνώς αναγνωρισμένον δικαίωμά μας. Τώρα δε με την συμφωνίαν με Γαλλίαν είπε. «Θα υπερασπιστούμεν τα δικαιώματά μας στο Αιγαίον»! Που τα βρήκατε;;; Δεν θα σας θέσει κανείς το ερώτημα από τους πολιτικούς εκεί που θα βρεθείτε για διαπραγματεύσεις στην τουρκίαν σε ολίγες ημέρες.

Και για να συμπεράνομεν. Με τις αυθαίρετες παραβιάσεις καθημερινώς του εναερίου χώρου υφιστάμεθα δαπάνες άνευ λόγου και αιτίας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ!! Αυτά οφείλει να μας τα αποδώσει η τουρκία. Μάλλον πρέπει να τα ζητήσομεν. Εκείνη κάνει επεκτατικές εξορμήσεις και αποκαλεί το Αρχιπέλαγός μας δικό της! Εμείς δαπανούμεν τεράστια ποσά να την εκδιώκομεν από την περιουσίαν μας! Δεν είναι θεότρελον;; Να προσφύγομεν σε διεθνή οργανισμόν και να ζητήσομεν την αναίτιον υπέρογκην δαπάνην που έχομεν υποστεί και έχει εκτινάξει το Δημόσιον χρέος! Θα βρεθεί πολιτικός να συμφωνήσει με τα γραφόμενα; Ή θα πούνε ότι πρέπει να τα έχομεν καλά με την γείτονα, έστω και αν μας ποδοπατεί τριάντα ώρες το εικοσιτετράωρον!!!! έστω και αν τολμά να απαιτεί από το, από καταβολής κόσμου δικόν Αρχιπέλαγος μερίδιον;;;; Υπάρχει τρόπος να αποστομωθεί;;