To Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

Με αισιοδοξία προχωράμε μπροστά! Προετοιμάζουμε τις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Οκτώβρη 2021, και ώρα 6:00μμ, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας,Πατρών Κλάους 93 και Ι. Ρίτσου, είσοδος από τη θύρα 2, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους των Σωματείων της Δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας να δώσουν μαζικά το παρόν στη Γενική Συνέλευση, να πάρουν μέρος στη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων της πόλης μας, να μεταφέρουν την πείρα από την οργάνωση των αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα σε χώρους δουλειάς και κλάδους.

Καλούμε επίσης όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση, να καλέσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες του Συνεδρίου του ΕΚΠ. Ενός Συνεδρίου με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές από δεκάδες σωματεία.

Ενός Συνεδρίου που μπορεί μέσα από τις εργασίες του να δώσει δύναμη και κουράγιο στην εργατική τάξη της Πάτρας για να οργανωθούν νέοι μαζικοί και ελπιδοφόροι αγώνες το επόμενο διάστημα, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη και όλοι οι άλλοι αντεργατικοί νόμοι, για να δυναμώσουν οι αγώνες της τάξης μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έχει αποστείλει από την Τετάρτη 29 Οκτώβρη 2021, πρόσκληση με mailκαι fax, σε όλα τα Σωματεία της δύναμής του, υπήρξε επίσηςκαι τηλεφωνική επικοινωνία με τα σωματεία και τους αντιπροσώπους τους, παράλληλα προχώρησε σε δημοσίευση της πρόσκλησης επί διημέρου (29/09 και 30/09) στον τοπικό τύπο (εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ»), όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου.