Σκηνές σκληρού ροκ εκτυλίχθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τα γεγονότα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Την αρχή έκανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ, ο οποίος πήρε το λόγο και κατήγγειλε επιθέσεις ακραίων, φασιστικών ομάδων στα σχολεία. «Τάγματα εφόδου της ΧΑ και φασιστικών οργανώσεων προελαύνουν στη Θεσσαλονίκη και μετατρέπουν τα σχολεία σε ορμητήρια παράνομων πράξεων. Τρομοκρατούν μαθητές, δασκάλους και γονείς. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο», είπε και συνέχισε: «η στάση του υπουργείου Παιδείας να συμψηφίζει τη δράση των ομάδων αυτών με το μαθητικό κίνημα είναι απαράδεκτη! Δείχνει ανοχή. Είναι επικίνδυνη αυτή η στάση, είναι συνένοχοι!».

«Η κυβέρνηση και το λέω προς όλους, έχει δράσει τόσο σε επίπεδο λόγων όσο και έργων. Έχει καταδικάσει τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται», απάντησε ο κ.ε. της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, προκαλώντας όμως την οργή του συναδέλφου του ΚΚΕ, ο όποιος άρχισε να φωνάζει στην αίθουσα «αυτά είναι ντροπή», με τον κ. Θεοχάρη να απαντά με τη σειρά του « η ντροπή είναι δική σας, δεν σας επιτρέπω».

Μέσα στην αναστάτωση που προκλήθηκε στην αίθουσα, από βουλευτές που έχασαν τον έλεγχο, ο προεδρεύων Απ. Αβδελάς, προσπαθούσε να διατηρήσει σε τάξη το Σώμα, φωνάζοντας «σας παρακαλώ κύριοι, σας παρακαλώ».

«Η αντίληψη καταδίκης βίας απ’ όπου και αν προέρχεται δημιουργεί συνθήκες ανοχής στη δράση των οργανώσεων αυτών. Η βία προέρχεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του», επανήλθε ο κ. Καραθανασόπουλος με τον κ. Θεοχάρη να καταλήγει: «η κυβέρνηση έδρασε και θα συνεχίσει να το κάνει σε κάθε τέτοια περίπτωση! Όταν όμως, μας λέτε εδώ μέσα στη βουλή πως η μόνη βία είναι του κράτους, εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα σε ομάδες που δεν ανήκουν στο κράτος να θεωρούν ότι μπορούν να ασκήσουν βία».