Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με τον Νίκο Κουρή να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και να έρχεται σε σύγκρουση με την Μαργαρίτα και τον Γιώργο.

Χθες, το Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στις 30 Νοεμβρίοιυ.

Ο 54χρονος Νίκος Κουρής τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως ο «άγνωστος γιος» του Μίκη, χρησιμοποιώντας μάλιστα το βαρύ επώνυμό του τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή.

Την ίδια ώρα, χθες, η Αννα Θεοδωράκη, κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη αγαπημένου αδελφή του Μίκη μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και υποστήριξε ότι από μικρή ηλικία ήξερε για την ύπαρξη του Νίκου, της είχε μιλήσει για αυτόν ο πατέρας της και της είχε πει να μην μιλάει για την υπόθεση γιατί ήταν μυστικό. Αλλά της είχε διευκρινίσει ότι είναι εξάδελφός της και ότι είναι μέλος της οικογένειας.

«Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη. Ειχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου μου είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου. Ηδη από τα 12 μου το ήξερα και μου είχε πει ο πατέρας μου να μην μιλάω γι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε: «Το ήξερε όλη η οικογένεια. Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου. Ηθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία. Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη».