Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα, θα πραγματοποιήσει συνάντηση χορωδιών, το Σάββατο το βράδυ στις 8, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα μεγάλο μας συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν δύο χορωδίες της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ». Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά] και το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» [Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], οι οποίες θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα εκλεκτών μελωδιών του τιμώμενου δημιουργού.

Πρόσθετα την Κυριακή το βράδυ στις 8.30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός των βραβείων του μουσικοπολιτιστικού περιοδικού: «ART & ART MAGAZINE» [εκδότης και Πρόεδρος, Νίκος Αμοργιανός], όπου θα βραβευτούν προσωπικότητες, για την προσφορά τους στην Τέχνη, τον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Έχει προσκληθεί και θα τιμηθεί μεταξύ άλλων, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Μαέστρος, Σταύρος Σολωμός, για την πολυετή προσφορά του στην χορωδιακή πράξη και τον Πολιτισμό γενικότερα, γεγονός που έχει αντανάκλαση στο διαχρονικό έργο της «Πολυφωνικής», αλλά και σε όλα μέλη του Οργανισμού.

Η παρουσίαση των βραβείων θα γίνει από την δημοσιογράφο Ελένη Τσάγκα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.