Συνεχίζεται στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, η ενότητα «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή την υλοποίηση της συγκεκριμένης ενότητας επισημαίνει τη σημασία πραγματοποίησής της και φέτος σημειώνοντας ότι: «Στα ήδη οξυμένα προβλήματα των καλλιτεχνών και των άλλων εργαζομένων στους τομείς της τέχνης, που γεννά και αναπαράγει η πολιτική της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού, προστίθενται και αυτά της πανδημίας. Ενάμιση χρόνο περιορισμού και αναστολής της εργασίας τους, ακόμα και οι λιγοστοί που με το άνοιγμα των χώρων εξασφάλισαν εργασία αυτήν την περίοδο, αντιμετωπίζουν δραματική υποβάθμιση των όρων εργασίας (μείωση αμοιβών, ελαστικές σχέσεις εργασίας κλπ.). Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καθήκον του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων είναι η στήριξη των καλλιτεχνών. Στο βαθμό που μας αναλογεί και με βάση τις οικονομικές δυνατότητές μας, με μηδενική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, δίνουμε βήμα. Είμαστε αλληλέγγυοι και αρωγοί στο δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας από την πολιτεία και την κυβέρνηση, μέτρα στήριξης του κλάδου».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ενότητας διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΑΒ. 2/10 Σύλλογο «Θέση», θεατρική παράσταση «Λέξη στο
(21.00) δέντρο».
ΣΑΒ. 9/10 Θεατρική Παράσταση από το «ΕΑΡ ART STUDIO»
(21.00) «ΥΣΤΕΡΑ»
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00
ΤΕΤ. 13/10 Θεατρική Παράσταση από το “SMOC”
(21.00) «ΖΑΚ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ»
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00
ΠΑΡ. 15/10 Θεατρική Παράσταση από τον «ΚΑΝΘΑΡΟ»
(21.00) “LOVER’S LABOUR’S LIFE”
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00

ΣΑΒ. 16/10 Θεατρική παράσταση «ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ’21 ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ
(21.00) ΕΛΛΑΔΑ» - Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ»
Ρωμαϊκό Ωδείο, ώρα 21.00
Παράσταση-σπουδή πάνω στο συσχετισμό τριών
ΚΥΡ. 24/10, μονόπρακτων (Αρκούδα, Πρόταση γάμου και Βλαβερές
ΔΕΥΤ. 25/10 συνέπειες του καπνού) του Άντον Τσέχωφ από το Θέατρο
(21.00) «Γραμμές Τέχνης»
Πολυχώρος Αίγλη, ώρα 21.00

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις παραστάσεις διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 7.00. Για συλλόγους - σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ' άτομο. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.