Τα χρώματα και οι μυρωδιές του φθινοπώρου, που βρίσκεται πολύ κοντά ακόμα στο καλοκαίρι και τις διακοπές μας.

Έχοντας φορέσει τα πρώτα μακρυμάνικα και έχοντας αρχίσει κιόλας να πίνουμε τους πρώτους ζεστούς καφέδες της χρονιάς, ονειρευόμαστε αποδράσεις σε μέρη που τους ταιριάζει η εποχή.

Και η Ελλάδα τέτοια μέρη έχει πολλά. Διαλέγουμε δέκα που αστράφτουν κάτω από τον μελαγχολικό φθινοπωρινό ουρανό μοναδικά.

Τρίκαλα Θεσσαλίας


Στη δυτική Θεσσαλία, τα Τρίκαλα είναι μια πόλη με έντονο το φυσικό στοιχείο, γι’ αυτό και το φθινόπωρο εναρμονίζεται με τα χρώματα της εποχής και παίρνει μια γήινη, χρυσαφένια απόχρωση. Χαρακτηριστικό σημείο είναι τα δέντρα και ο ποταμός Ληθαίος που μοιάζουν σαν πίνακας, σε μια πόλη που συνδυάζει το φυσικό και το αστικό στις τέλειες αναλογίες.

Μύκονος


Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Αλλά και μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη είναι σκέτη απόλαυση το νησί των Ανέμων. Χρυσαφένιες αμμουδιές πιο ήρεμες από ό, τι το κατακαλόκαιρο, απολαυστικές βόλτες στην Χώρα χωρίς να συγκρούεστε με τουρίστες σε κάθε στροφή και απολαυστικές νησιώτικες νύχτες με κυκλαδίτικη δροσιά που σας λείπει μετά από τοσους μήνες καύσωνα.

Μετέωρα


Τα Μετέωρα παραμένουν μαγικά κάθε εποχή, αλλά το φθινόπωρο είναι το κάτι άλλο. Οι τέσσερις τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη αποτελούν σίγουρα ένα μαγικό τοπίο στην Ελλάδα με τα μοναστήρια στις κορυφές τους, σε ένα γεωλογικό τοπίο που είναι πρωτόγνωρο για το μάτι και αυτή την εποχή γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό με τα χρώματα του φθινοπώρου να βάφουν το background. Λίγο πιο δίπλα τους, η Καλαμπάκα σας περιμένει για βόλτες και φαγητό με θέα.

Το φαράγγι του Βίκου


Παραμένουμε στον νομό και κινούμαστε 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, για να ζήσουμε το φθινόπωρο σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ελλάδας, αναγνωρισμένη παγκοσμίως: το φαράγγι του Βίκου.

Mε μήκος 20 χιλιόμετρα και βάθος που ξεπερνάει τα χίλια μέτρα έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία πλάτους/βάθους του, αφού το άνοιγμά του είναι το μικρότερο παγκοσμίως.

Η θέα προς το φαράγγι είναι πανοραμική και πραγματικά αξεπέραστη και η χλωρίδα του με την ιδιαίτερη ποικιλία της εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Γιάννενα & Ζαγοροχώρια


Αν υπάρχει µόνο ένα µέρος στην Ελλάδα που συνδυάζει, σε κοντινή απόσταση, βουνό και θάλασσα, λίµνες και ποτάµια, γραφικά χωριά και σπουδαία αξιοθέατα, έντονη ζωή και εναλλακτικές δραστηριότητες, αυτό είναι με βεβαιότητα τα Γιάννενα.

Κοντά στις παραµυθένιες πέτρινες «πολιτείες» του Ζαγορίου και σηµείο εκκίνησης για όλη την Ήπειρο είναι απολύτως ερωτεύσιμα το φθινόπωρο.

Τα χρώματα της φύσης και η πτώση της θερμοκρασίας προσκαλούν σε ρομαντικές εξορμήσεις που χαλαρώνουν απολύτως το πνεύμα και μας ετοιμαζουν για έναν καλό χειμώνα.