Ένοχο για τον θάνατο της 28χρονης Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα που άφησε την τελευταία της πνοή στο κολυμβητήριο «Πεπανός» του 2014, έκρινε τον τότε πρόεδρο του ΠΕΑΚ το Τριμελές Εφετείο Πατρών.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ομόφωνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας δια παραλείψεως, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου ο θάνατος της άτυχης 28χρονης θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαν γίνει στο κολυμβητήριο οι προσλήψεις ναυαγοσωστών, γιατρού και νοσηλευτών, ενώ δεν είχε γίνει η προμήθεια απιδινωτή.

Ο τότε πρόεδρος του ΠΕΑΚ κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε ότι ήταν αθώος και ότι οι παραλείψεις αυτές δεν βαραίνουν την διοίκηση του, αλλά τα ναυαθλητικά σωματεία και το κράτος.

Το δικαστήριο ωστόσο, έκρινε πως η διοίκηση του ΠΕΑΚ και ο ίδιος ως πρόεδρος έφερε την κύρια ευθύνη, να αξιοποιήσει κονδύλι 580.000 ευρώ που είχε διαθέσει η γενική γραμματεία Αθλητισμού, για να κάνει έστω προσωρινές αναθέσεις έργου, εφόσον το υπουργείο δεν επέτρεπε μόνιμες προσλήψεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και στο Εφετείο η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή επέφεραν διαφορετικά αίτια για τον θάνατο της 28χρονης κοπέλας, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ο θάνατος της οφειλόταν σε καρδιακή προσβολή και την δεύτερη σε πνιγμό.

Η κοπέλα ήταν αθλήτρια, της άρεσαν οι μαζικές δρομικές αποστάσεις και πήγανε συχνά στο κολυμβητήριο, ωστόσο έχασε την ζωή της όταν μετά από μία βουτιά που έκανε εντοπίστηκε στον βυθό της πισίνας του Πεπανός, συγκλονίζοντας τότε την κοινή γνώμη.