Πάνω από 300 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και τουλάχιστον 70 για διπλοστάθμευση εντόπισε την περασμένη εβδομάδα η τροχαία στους ελέγχους που έχει ξεκινήσει να κάνει σε καθημερινή βάση, στο κέντρο της Πάτρας.

Μαζί με αυτές τις παραβάσεις που έχουν καταγραφεί θα πρέπει να προστεθούν και οι κατά μέσο όρο 10 αφαιρέσεις που γίνονται σε ζεύγη πινακίδων, δηλαδή κοντά στις 70 την εβδομάδα, για τον ίδιο λόγο, πάντα από τους άνδρες της τροχαίας.

Η τροχαία, έτσι, έχει ξεκινήσει το μπαράζ ελέγχων στο κέντρο της Πάτρας, προκειμένου να μειώσει το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου που σημειώνεται από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με αρκετούς μια σημαντική πτυχή του κυκλοφοριακού φόρτου έχει να κάνει με τα επαγγελματικά οχήματα και το ωράριο φορτοεκφόρτωσης, αλλά και τις θέσεις που υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό, με τους επαγγελματίες του κλάδου να παρανομούν.

Όμως σε κάθε πράγμα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος. Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες μεταφορών που διανέμουν εμπορεύματα και είδη στα καταστήματα του κέντρου το ωράριο είναι τέτοιο που τους αναγκάζει να παρανομούν. Επιπλέον οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης είναι μονίμως κατειλημμένες από άλλα αυτοκίνητα, ακόμα και από κάδους απορριμμάτων.

Χάνουν μεροκάματα

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάτω από το κυνηγητό που γίνεται από την τροχαία να έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά αφαίρεσης πινακίδων και διπλώματος για παράνομη στάθμευση σε επαγγελματικά οχήματα.

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και έχουν οδηγήσει αρκετές φορές στην αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για έναν μήνα. Οι επαγγελματίες αναγκάζονται εκτός από το να πληρώνουν για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, να χάνουν και μεροκάματα τη στιγμή που ζουν από αυτό που κάνουν.

Για τον λόγο αυτό ο σύλλογος των επαγγελματιών του κλάδου τους έχει προχωρήσει στην πρόταση για αλλαγή – παράταση των ωρών φορτοεκφόρτωσης. Κάτι που θα συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Μιχάλη Αναστασίου.