Η Amazon μας καλεί να υποδεχτούμε ένα νέο συγκάτοικο: το ρομποτάκι Astro, σχεδιασμένο να προσέχει το σπίτι όταν οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν.

Το πρώτο ρομπότ της εταιρείας έχει οθόνη για πρόσωπο και δύο ρόδες για πόδια. Μπορεί να αναπτύσσει μια περισκοπική κάμερα από την κορυφή του κεφαλιού του για να παρακολουθεί το σπίτι από ψηλά και να ελέγχει, για παράδειγμα, αν έχει μείνει αναμμένο το μάτι της κουζίνας.

Αν αντιληφθεί κάτι περίεργο, στέλνει μήνυμα στο κινητό του ιδιοκτήτη.


Amazon's entire 2021 event in 11 minutes (supercut)

Το ρομπότ βασίζεται στην τεχνολογία του ψηφιακού βοηθού Alexa και αναλαμβάνει να προσφέρει υπενθυμίσεις ή να παίζει βίντεο και ραδιόφωνο, πέρα από τα χρέη του φύλακα.

Ο χρήστης μπορεί να κλείνει την κάμερα και το μικρόφωνο αν νιώθει να απειλείται η ιδιωτικότητά του, σε αυτή την περίπτωση όμως το Astro δεν μπορεί να κινηθεί.

Παρουσιάζοντας τη νέα σειρά συσκευών της, η Amazon επέμεινε ότι το Astro δεν είναι απλώς «Alexa με ρόδες», καθώς είναι προγραμματισμένο με μια μεγάλη γκάμα κινήσεων και εκφράσεων που του προσδίδουν χαρακτήρα.

Το Astro θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην αγορά των ΗΠΑ στην τιμή γνωριμίας των 999 δολαρίων, η οποία θα αυξηθεί αργότερα στα 1.499 δολάρια (1.290 ευρώ).

Στην ίδια παρουσίαση έγιναν επίσης τα αποκαλυπτήρια του Amazon Glow, μιας συσκευής βιντεοκλήσεων που προβάλλει στην επιφάνεια του γραφείου μια εικονική «οθόνη αφής», την οποία μπορεί να βλέπει και ο συνομιλητής. Το Glow απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, τα οποία θα μπορούν για παράδειγμα να ζωγραφίζουν μαζί με τους φίλους τους.

Άλλα προϊόντα που παρουσίασε η Amazon:

Μια νέα βερσιόν του ψηφιακού βοηθού Alexa που επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά με χαρακτήρες της Disney

Το νέο μοντέλο έξυπνου ρολογιού Halo View

Νέο μοντέλο του συναγερμού ασφαλείας Ring που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί από μακριά το σπίτι του μέσω καμερών και αισθητήρων κίνησης.

Το βιντεοπαιχνίδι New World, νέα προσπάθεια της εταιρείας να επεκταθεί στην αγορά του gaming, μετά την αποτυχία του προηγούμενου τίτλο της Crucible.

Οι πωλήσεις συσκευών αντιστοιχούν σε ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων της Amazon και η εταιρεία είναι γνωστή για μια σειρά από ασυνήθιστα γκάτζετ που ουδέποτε κατέκτησαν την αγορά.

Το 2018 παρουσίασε φούρνο μικροκυμάτων που ελέγχεται με φωνητικές εντολές μέσω Alexa, ενώ πέρυσι προκάλεσε αίσθηση με το Always Home Cam, ένα μικρό, ιπτάμενο drone που παρακολουθεί το σπίτι με κάμερα. Τελικά όμως η συσκευή δεν κυκλοφόρησε ποτέ.