Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο. Θάνο Πλεύρη, πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, καταθέτοντάς του τις προτάσεις της για ένταξη του προγεννητικού ελέγχου και της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ένα στα τέσσερα ζευγάρια παγκοσμίως εκτιμάται ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά στη σύλληψη και στον τοκετό. Η υπογονιμότητα απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 300.000 ζευγάρια στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και την οικονομική συγκυρία στην χώρα, έχουμε 220.000 λιγότερες γεννήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Ένας ολόκληρος δήμος Πατρέων!
Ως εκ τούτου, είναι άμεση ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις για τα υπογόνιμα ζευγάρια, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας και σύγχρονων καινοτόμων πρακτικών που εφαρμόζονται ήδη, αλλά και με οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.
Οι τεχνολογίες της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πλέον δοκιμασμένες και αποτελεσματικές και πρέπει να ενταχθούν στην εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του δημογραφικού. Δεδομένου του υψηλού κόστους τόσο του Προγεννητικού Ελέγχου όσο και των φαρμάκων και της διαδικασίας της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, πολλά νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η Βουλευτής ζήτησε από τον κο. Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, για την ένταξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης ως παροχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες, με την κάλυψη των εξόδων του προγεννητικού ελέγχου και μέρους ή και του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής που απαιτείται.