Από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, η έκθεση των μελετών του Πανελλήνιου Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Πάτρας».
Με την υλοποίηση του έργου αυτού, το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας θα αλλάξει και ο πολεοδομικός της ιστός θα συνδεθεί με την θάλασσά της, αποκτώντας νέους ελεύθερους χώρους εκατοντάδων στρεμμάτων, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του Ιστορικού της Κέντρου.
Η Πάτρα σε πολύ μεγάλο μήκος, από το νέο λιμάνι μέχρι την πλαζ, διεκδικεί νέες σοβαρές υποδομές κοινόχρηστου χαρακτήρα. Αθροίζονται με τα μεγάλης σημασίας έργα στο έλος της Αγυιάς, του νέου παραλιακού ποδηλατοδρόμου. Συνδυάζονται αρμονικά με τα έργα ανάπλασης, προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ, στo Iστορικό Κέντρο στην Κάτω και Άνω Πόλη.
Στα Παλαιά Σφαγεία θα παρουσιαστούν στους δημότες και στους ειδικούς, από τους μελετητές οι τρεις βραβευμένες μελέτες τους. Παράλληλα θα εκτεθούν επτά συνολικά μελέτες και θα διαπιστωθεί εκεί, ο πλούτος των ιδεών και το υψηλό επίπεδο που διαθέτει το δυναμικό των Αρχιτεκτόνων της χώρας μας.
Το έργο στο παραλιακό μέτωπο μαζί με όλα τα άλλα έργα θα συμβάλει αποφασιστικά στην απρόσκοπτη επαφή με το υγρό στοιχείο του λαού και της νεολαίας μας, καθώς και των επισκεπτών της πόλης μας.