Μια έκθεση ανοικτή για το κοινό της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Πρόκειται για την έκθεση που αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Εκεί θα παρουσιαστούν οι επτά από τις συνολικά 17 αρχιτεκτονικές μελέτες που συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό.

Είναι μία έκθεση που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι οι προτάσεις αυτές που έγιναν από μεγάλα μελετητικά και αρχιτεκτονικά γραφεία αφορούν ένα έργο τόσο σημαντικό, όσο αυτό της ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου.

Ένα έργο που έχει να κάνει με τις μελλοντικές γενιές των Πατρινών και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, αλλά και την ένωση του με την αστική ζώνη της πόλης, σε μία απόσταση που ξεκινά από το ύψος του νέου λιμανιού και φτάνει σχεδόν στο ύψος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Θυμίζουμε ότι από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και τις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής δεν προέκυψε πρώτο βραβείο, αλλά τρεις ομάδες που μοιράστηκαν το δεύτερο από τις συνολικά πέντε που είχαν περάσει στην β’ φάση.

Έτσι αυτό που αναμένεται είναι η συνεργασία των μελετητικών γραφείων που θα δώσει την τελική απάντηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, κάτι που θα πρέπει να γίνει σύντομα αφού ο χρόνος τρέχει και ο φάκελος του έργου θα πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για να μπει στο νέο ΕΣΠΑ και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση του.