Η Lizzo είχε ένα σημαντικό μήνυμα για το κοινό κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο Global Citizen Live.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια όταν ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει κάποιες από τις επιτυχίες της απευθύνθηκε στους θεατές και καταδίκασε τον θεσμικό ρατσισμό στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.

«Ευχαριστώ πολύ το Global Citizen που με κάλεσε. Ξέρετε, το μεγαλόσωμο, μαύρο κορίτσι από το Ντιτρόιτ μέσω του Χιούστον, κάνει μεγάλα πράγματα στη ζωή του. Είμαι τόσο ευγνώμων κάθε φορά που μπορώ να ανέβω στη σκηνή και να τραγουδήσω για όλους σας. Σας ευχαριστώ πολύ» είπε στην αρχή η τραγουδίστρια.

«Και τώρα είμαι μια πλούσια b..., αυτό είναι συναρπαστικό, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι επιλογή μου: "Τι είδους πλούσια b... θέλω να είμαι;". Και αποφάσισα ότι θέλω να γίνω φιλάνθρωπος. Θέλω να ανταποδώσω. Γιατί να μου δώσει ο Θεός τόσα πολλά αν δεν μπορώ να τα επιστρέψω; Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανταποδώσω».

Η Lizzo είπε ακόμα ότι το σημείο όπου γίνεται η εκδήλωση στο παρελθόν ήταν το Seneca Village, μια αφροαμερικανική κοινότητα, που υπήρχε στα μέσα του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν βίαια το 1857 και η γειτονιά στη συνέχεια κατεδαφίστηκε για να αναπτυχθεί το Central Park.

«Καθώς μιλάμε για την κλιματική αλλαγή και για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και για τη στέγαση των αστέγων, πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τον θεσμοθετημένο ρατσισμό που συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα συνεχώς», είπε η Lizzo και πρόσθεσε: «Και αν δεν μιλάμε για την ιστορία μας εποικοδομητικά, πώς μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον; Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για πράγματα και ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αλλαγή. Που θα ξεκινάει από μέσα. Έχετε γίνει καλύτεροι για τον εαυτό σας, ώστε να είστε καλύτεροι για τους άλλους».