Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, για πρώτη φορά, οργανώνει «Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών», 1-3 Οκτωβρίου 2021, με στόχο την προβολή ενός νέου θεσμού του Οργανισμού, ανά διετία χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Στόχος, είναι η ανάδειξη της Ορχηστρικής Μουσικής, μέσω Φιλαρμονικών Ορχηστρών της χώρας μας [υποσυνόλων και συνόλων τους], με συγκεκριμένες δράσεις ενός τριημέρου (συναυλίες- σεμιναριακές εφαρμογές- λοιπές παρουσιάσεις), αλλά και με καλλιτεχνικές δεσμεύσεις, ως προς την επιλογή του ρεπερτορίου των Φιλαρμονικών που μετέχουν.

Με τον τρόπο αυτό, θα αναδειχθεί η μεγάλη δυνατότητα των Φιλαρμονικών Ορχηστρών, αλλά και η ουσιαστική τους συμβολή στον Πολιτισμό και την Ορχηστρική μουσική.

Παράπλευρο στόχο, αποτελεί η παρουσία των Φιλαρμονικών Ορχηστρών που θα μετάσχουν, μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης και η απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτου (Πλατεία Όλγας), με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Πέραν τούτου, στόχο αποτελεί και η καθιέρωση του θεσμού και η συν τω χρόνω διεθνοποίηση του, γεγονός που θα συνδράμει στην προβολή της Ορχηστρικής Μουσικής, αλλά και της πόλεως διεθνώς, με σοβαρά οφέλη για την τοπική και όχι μόνον κοινωνία.

Η ΠΡΩΤΗ διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί με επιχορήγηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, το οποίο έχει απονείμει και την αιγίδα του στο γεγονός.

Έχουν προσκληθεί και θα μετάσχουν: η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ», η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ, η ΟΡΧΗΣΤΡΑ «DE SALON» ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Οργανισμού μας.

Για την πραγματοποίησης της 1ης BIENNALE PHILARMONIA ΠΑΤΡΑΣ 2021, συμβάλουν: ο Δήμος Πατρέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το τμήμα Τροχαίας Πατρών και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.