Πίεση υπάρχει στα νοσοκομεία της Πάτρας, όχι όμως αυτή τη φορά από τους ασθενείς με covid, αλλά από τους ασθενείς εκείνους που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και που σπεύδουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα για να εξεταστούν.

Σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, με τις επισκέψεις και τα ραντεβού των ασφαλισμένων που αντιμετωπίζουν από παθολογικά έως και ορθοπεδικά προβλήματα, να είναι συνεχείς.

Όπως αναφέρουν η αιτία του φαινομένου εικάζουν ότι προέρχεται από το φόβο του κορωνοϊού και της διασποράς που υπήρχε όταν ο ιός ήταν σε έξαρση το περασμένο διάστημα, αποφεύγοντας έτσι να πάνε στο νοσοκομείο.

Πλέον που υπάρχει ύφεση και η διασπορά έχει μειωθεί πηγαίνουν για τις εξετάσεις που κρατούσαν να κάνουν όταν θα βελτιώνονταν τα πράγματα. Άλλωστε, η λύση των εξετάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία δεν είναι και η πρώτη τους επιλογή λόγω του οικονομικού που εξακολουθεί να απασχολεί δεκάδες μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και συνταξιούχους.  

Πάντως, η κατάσταση στις κλινικές covid και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Πάτρας, είναι σταθερή, με τις εισαγωγές να έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και με τους ασθενείς να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους για να κρατηθούν στη ζωή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, τους έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση, να νοσηλεύονται για έναν ιό που παραμένει αρκετά επικίνδυνος και παίρνει ζωές.