Δήλωση του Θεόφιλου Βασιλείου, Πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΑΣ - Πρώην Βουλευτή Αχαΐας, για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΑΣ-ΕΒΟ Αίγιου:

Σε λίγες μέρες 36 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ΕΑΣ-ΕΒΟ, στο Αίγιο, απολύονται.

Εργάστηκαν επί τέσσερα χρόνια, εξειδικεύτηκαν και τώρα μένουν χωρίς ψωμί μαζί με τις οικογένειές τους. Αυτό είναι το προανάκρουσμα έντονης απειλής για λουκέτο στο εργοστάσιο, τη σπουδαιότερη μονάδα παραγωγής των ΕΑΣ, στο Αίγιο.

Δεν υπάρχει  υπογεγραμμένη σύμβαση και οι προοπτικές έκλεισαν. Έργο, που σχεδιάστηκε από το 2018 μαζί με τον τότε αρχηγό ΓΕΣ και μετέπειτα Υφυπουργός εθνικής άμυνας κ. Στεφανη, για την αναβάθμιση του G3A3, πού στη συνέχεια πήρε πράσινο φώς από το Νομ. Συμβούλιο του Κράτους για την εκτέλεση του, έργου παραγκωνίστηκε.

Η πρόταση για νέα παραγγελία minimi και ΤΑΚ (βούτυρο στο ψωμί του εργοστασίου στο Αίγιο), που έγινε από τον κ. Στεφανή, μπήκε στις Καλένδες Τα υπουργεία οικονομικών και Εθνικής Άμυνας αδιαφορούν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι αισθάνονται έντονα, περισσότερο από ποτέ την απειλή, για την δουλειά τους.

 Μα τι γίνεται επιτέλους; Δήμος και Περιφέρεια δεν άκουσαν τίποτε για αυτά που συμβαίνουν στο Αίγιο  Χάθηκε η σχολή από το ΤΕΙ και δεν (άνοιξε μύτη). Στο λιμάνι δεν μπαίνει πλέον κανένα καράβι. Χάθηκαν και αυτά με τις μπανάνες, με τις γνωστές συνέπειες στην τοπική οικονομία.

Οι σταφιδοπαραγωγοί παρακολουθούν έντρομοι την τιμή της σταφίδας να κατρακυλάει στο 1 ευρώ και να θρηνούν, γιατί δεν μπορούν πλέων να καλύψουν ακόμη και τις ανάγκες επιβίωσης και άλλα πολλά εξίσου κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα.

Ο κ. Δήμαρχος με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν  την υποχρέωση, να κινητοποιήσουν και τους κ.κ. Βουλευτές μας στην Αχαΐα και να Στρατοπεδεύσουν στα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και να απαιτήσουν άμεσα λύσεις. Πριν να είναι πολύ αργά!.